Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

"Επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή: Δύο μέτρα και δύο σταθμά."


"Ο κάθε βουλευτής δικαιούται να έχει μέχρι δύο επιστημονικούς συνεργάτες, δηλαδή μέχρι δύο άτομα που ουσιαστικά βγάζουν όλη τη δουλειά…

Μια θέση που –κακά τα ψέματα – είναι καλή, ΕΑΝ δεν ήμασταν στην Ελλάδα...
Συνήθως ο ένας από τους δύο είναι κάποιος συγγενής τους, φίλος, σύντροφος, σύζυγος κλπ, τον οποίο επιθυμούν να ενισχύσουν οικονομικά.

Τι συμβαίνει, όμως, εάν δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία; Διότι επιλέγονται νέα –συνήθως- παιδιά τα οποία πασχίζουν να βρουν δουλειά (με master, διδακτορικούς τίτλους κλπ), αλλά στην πλειονότητα των περιπτώσεων υπό άλλους όρους.

Συνήθως όταν ένας βουλευτής επιλέγει ένα συνεργάτη (μη ψηφοφόρο, συγγενή κλπ) στηριζόμενος στη σημερινή ανεργία στην πατρίδα μας, κάνει το εξής κόλπο:

Του λέει: «Ο μισθός σου κανονικά είναι πχ 1200 + όσες υπερωρίες δουλέψεις (δεν παίρνουν επιδόματα οι επιστημονικοί συνεργάτες). Θα δουλεύεις όσο περισσότερο μπορείς και θα κρατάς για τον εαυτό σου 1200 ευρώ το μήνα. Δώρα –άνοιγμα και κλείσιμο Βουλής (το περιβόητο) θα τα δίνεις σε μένα, διότι έχω έξοδα γραφείου και όχι μόνο».

Έτσι λοιπόν η πλειονότητα των μη βισματικών συνεργατών δουλεύουν δίχως αργίες, Σαββατοκύριακα, υπερωρίες, φορολογούνται ως υψηλόμισθοι (-1000 ευρώ φόρος το χρόνο) και δε μπορούν να κάνουν και τίποτα. Έχουν οικογένειες, ενοίκια, υποχρεώσεις και έξω επικρατεί ανεργία και απόγνωση.

Όσο για τους βουλευτές όλων των κομμάτων, κάθονται στο καφενείο της Βουλής, τα λένε πόσο δύσκολα τα βγάζουν πέρα, αλλά αν χαλαρώσουν, μιλάνε για καμιά γυναικεία κατάκτησή τους ή μέχρι και για τις off shore εταιρείες τους κλπ…

Το αστείο είναι ότι εμείς επιλέγουμε αυτούς τους χαραμοφάηδες που δεν έχουν βγάλει οι περισσότεροι ποτέ μια δραχμή με τον ιδρώτα τους, που παίρνουν πτυχία με κομματικά κριτήρια, που δεν τους πιάνει η οικονομική κρίση. Οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες.

Και κωμικοτραγικό είναι το ότι περιμένουμε να μας σώσουν κιόλας, με λίγα λόγια να εργαστούν!

Ελλάς το μεγαλείο σου."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ





Share on Facebook