Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Αλκοτέστ ακόμη και το μεσημέρι του Πάσχα


Επί ποδός θα βρίσκεται όλη η δύναμη της Τροχαίας από σήμερα το απόγευμα μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα λόγω της αυξημένης κίνησης που αναμένεται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό...



δίκτυο της Κρήτης. Οι έλεγχοι θα είναι τακτικοί και ιδιαίτερα αυστηροί, όσον αφορά στην κατανάλωση αλκοόλ από οδηγούς, αλλά και στην υπέρβαση των ορίων ταχύτητας. Μάλιστα, αλκοτέστ θα γίνονται όχι μόνο τα βράδια αλλά και το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα. Παράλληλα, με οδηγίες προς τους οδηγούς και με την καταγραφή των επικίνδυνων σημείων στους δρόμους, επιχειρείται η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Συνεργεία της Τροχαίας με περισσότερα από δύο άτομα θα βεβαιώνουν παραβάσεις και περιπολικά θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, ενώ το ραντάρ που ελέγχει ποια οχήματα υπερβαίνουν τα όρια ταχύτητας θα λειτουργούν ακόμα και τα βράδια.

Το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου σε συνεργασία με την ομάδα ελέγχου και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης και το Αστυνομικό Τμήμα Υπαίθρου, από χθες έχει λάβει αυξημένα μέτρα, προκειμένου να διεξάγεται ομαλά η κυκλοφορία και ν' αποτραπούν τροχαία ατυχήματα. Επίσης, καλεί τους οδηγούς να μην οδηγούν σε κατάσταση μέθης, να μην τρέχουν, να μην κάνουν αντικανονικά προσπεράσματα και να μην μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Επίσης, να μην παραβιάζουν τη διπλή διαχωριστική γραμμή, την προτεραιότητα ή τη φωτεινή σηματοδότηση και επαναλαμβάνει ότι πρέπει να χρησιμοποιούν ζώνες ασφαλείας, προστατευτικά κράνη και τα παιδιά να κάθονται πάντα στα ειδικά καθίσματα. Ακόμη, οι οδηγοί καλούνται να προγραμματίσουν έγκαιρα τις μετακινήσεις τους, ώστε να μη βιάζονται όταν βρίσκονται στους δρόμους και ν' αποφεύγουν τις μεγάλες ταχύτητες.

Η ΤΟΛΜΗ

Share on Facebook