Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Η φανέλα με το Νο 9 στον «Σάλπι»


Τη φανέλα με το 9 στη πλάτη ζήτησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ενδιαφέρον ΠΑΟΚ για Γκουστάβο, τον Μάουρο Εσπόζιτο στέλνουν οι Ιταλοί. Μπερέτα: «Εμπειρίας ζωής ο ΠΑΟΚ»
Το αποφάσισε και το ζήτησε χωρίς δεύτερη σκέψη. “Θα πάρω τη φανέλα με το νούμερο 9 στην πλάτη”, είπε ο Δημήτρης...



Σαλπιγγίδης. Το “9” φορούσε και πριν φύγει από τον ΠΑΟΚ για τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2006. Στους “πράσινους” το συγκεκριμένο νούμερο ανήκε (τότε) στον Σεμπαστιάν Ρομέρο το “11” ήταν καπαρωμένο από τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, οπότε υποχρεωτικά επέλεξε να πάρει τη φανέλα με το νούμερο “14” στην πλάτη.

Το 2008 πήρε το συγκεκριμένο νούμερο και στην Εθνική ομάδα (αφήνοντας το “22”), αλλά στον ΠΑΟΚ η φανέλα με το “9” στην πλάτη είναι ελεύθερη (μετά την αποχώρηση του Εντίνιο) και πλέον βρήκε νέο κάτοχο.

Ο μοναδικός παίκτης που συνδέει το 2004 με το 2010

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έχει και ένα άλλο προνόμιο. Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που θα έχει αγωνιστεί με την φανέλα του ΠΑΟΚ και στις δύο προσπάθειες του Δικεφάλου στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μάλιστα, είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που θα συνδέει τη (μαύρη) χρονιά του 2004 με τον οδυνηρό αποκλεισμό από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με τη φετινή -δεύτερη στην ιστορία του συλλόγου- προσπάθεια διάκρισης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Στην Τούμπα ο “Σάλπι” θα βρει μόλις δύο συμπαίκτες από το ρόστερ του ΠΑΟΚ το 2006. Αυτοί θα είναι οι Στέλιος Μαλεζάς και Νίκος Αραμπατζής. Φυσικά θα είναι μαζί με τον συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα, Κώστα Χαλκιά και εκτός από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Θόδωρο Ζαγοράκη θα συναντήσει στην Τούμπα και τον Κώστα Ιωσηφίδη.

Ο σημερινός γενικός αρχηγός της ομάδας ήταν αυτός που το 2000 ως προπονητής της Καβάλας πηγαινοέφερνε τον Σαλπιγγίδη μαζί με τον Χρήστο Καρυπίδη στη Θεσσαλονίκη βοηθώντας τον να συλλέξει εμπειρίες, εφόδια για τη λαμπρή καριέρα του.

Βλέπει Εσπόζιτο ο ΠΑΟΚ

Σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport» ο ΠΑΟΚ έχει στο στόχαστρο τον Μάουρο Εσπόζιτο της Γκροσέτο

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι έχει γίνει πρόταση για 3ετές συμβόλαιο από την ελληνική ομάδα προς τον 31χρονο ποδοσφαιριστή που ήταν δανεικός από την Ρόμα. Στην Γκροσέτο όπου αγωνίστηκε φέτος είχε 17 συμμετοχές με τρια γκολ. Ο Μπερέτα τον γνωρίζει πολύ καλά και φαίνεται να είναι θετικός για την απόκτηση του

Ο Εσπόζιτο ξεκίνησε απο την Κάλιαρι από το 2001 έως το 2007, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στη Ρόμα. Με τους «τζιαλορόσι» έκανε οκτώ εμφανίσεις τη σεζόν 2007-08 και την επόμενη περίοδο δόθηκε στην Κιέβο Βερόνα, όπου έπαιξε σε 27 ματς. Από το 2004 έως το 2006 φόρεσε 6 φορές τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας.

Μπερέτα: «Εμπειρίας ζωής ο ΠΑΟΚ»

Τους λόγους που επέλεξε να έρθει στη χώρα μας και να αναλάβει τον ΠΑΟΚ εξήγησε με συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ιταλίας ο Μάριο Μπερέτα. «Επέλεξα να αναλάβω τον ΠΑΟΚ μιας θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Champions League.

Ακόμα κι αν κάτι δεν πάει καλά, που δεν το εύχομαι, θα υπάρχει η ευκαιρία να παίξουμε στο Europa League, διοργάνωση που ποτέ δεν έχω ζήσει. Θέλω να έχω αυτή την ικανοποίηση» τόνισε αρχικά.

Για να προσθέσει: «Επίσης επέλεξα την Ελλάδα επειδή ήθελα να ζήσω την εμπειρία του εξωτερικού. Είχα προτάσεις από ιταλικές ομάδες, αλλά καμία δεν έφτανε σε επαγγελματικό επίπεδο αυτή του ΠΑΟΚ. Είναι μια εμπειρία ζωής και καριέρας»

Το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για Γκουστάβο

Ο Βραζιλιάνος δεξιοπόδαρος Γκουστάβο είναι εδώ και σχεδόν ένα χρόνο στη μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ. Το ενδιαφέρον για τον αμυντικό της Κέρκυρας είναι πλέον πιο ζεστό και έντονο από την πλευρά του Δικεφάλου, που έχει ξεκινήσει έναν νέο κύκλο επαφών με τον ατζέντη του Βραζιλιάνου, ο οποίος δεν βρίσκεται στην Ελλάδα και περιμένει στην πατρίδα του να πληροφορηθεί για τις τελικές επαφές.

Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που έχει δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για τον Γκουστάβο, αναζητά λύσεις στα κενά της αμυντκικής γραμμής και αν το αποφασίσουν Ζαγοράκης και Βρύζας δεν αποκλείεται να κλείσει θετικά το θέμα της απόκτησής του.

theplayer.gr

Share on Facebook