Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Επτά μεγάλοι απόντες. Ποιους θα θέλαμε, αλλά δεν θα δούμε στο Μουντιάλ


Τα προβλήματα τραυματισμών είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος που αντιμετώπισαν οι προπονητές των εθνικών ομάδων, λίγο πριν από το Μουντιάλ...




Άλλοι ποδοσφαιριστές κατάφεραν και επανήλθαν σε πλήρεις αγωνιστικούς ρυθμούς, ενώ μερικοί δεν μπόρεσαν να αποθεραπευτούν πλήρως.

Φυσικά στην πορεία προς το Π.Κ. δημιουργήθηκαν εκ νέου βάσανα και ορισμένοι παίκτες αναγκαστικά αποκλείστηκαν από την αποστολή του αντιπροσωπευτικού τους συγκροτήματος. Ο SPORTDOG σας παρουσιάζει επτά από αυτούς τους μεγάλους απόντες της διοργάνωσης.

Γερμανία: Μπάλακ - Βέστερμαν

Ο Μίκαελ Μπάλακ έσυρε πρώτος τον χορό των τραυματιών για την Εθνική Γερμανίας. Ο 33χρονος μέσος της Τσέλσι τραυματίστηκε σοβαρά στον αστράγαλο, κατά τη διάρκεια του τελικού Κυπέλλου Αγγλίας με την Πόρτσμουθ, στα μέσα Μαΐου και αποκλείστηκε από την προεπιλογή των «πάντσερ». Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα του Γιοακίμ Λεβ, αφού στην προετοιμασία για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής έχασε άλλο ένα σημαντικό εργαλείο του. Ο λόγος για τον 26χρονο αμυντικό της Σάλκε, Χάικο Βέστερμαν.

Αγγλία: Μπέκαμ - Ρίο Φέρντιναντ

Τα προβλήματα τραυματισμών ξεκίνησαν από πολύ νωρίς για την Εθνική Αγγλίας, αφού ο Ντέιβιντ Μπέκαμ τραυματίστηκε σε αγώνα της Μίλαν, στο μέσο της σεζόν και το πρόβλημα που αποκόμισε τον οδήγησε ουσιαστικά εκτός Μουντιάλ. Τα «λιοντάρια» όμως λαβώθηκαν ξανά, σχεδόν μια εβδομάδα πριν την έναρξη του Π.Κ. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης ο αρχηγός της Αγγλίας, Ρίο Φέρντιναντ συγκρούστηκε με τον Εμίλ Χέσκεϊ και τραυματίστηκε στο γόνατο. Έτσι ο 32χρονος διεθνής σέντερ μπακ «κόπηκε» από τον Φάμπιο Καπέλο, ο οποίος κάλεσε για αντικαταστάτη του τον Μάικλ Ντώσον της Τότεναμ.

Νιγηρία: Όμπι Μίκελ

Ήταν γνωστό ότι ο Τζον Όμπι Μίκελ της Νιγηρίας είχε υποβληθεί σε μικρή επέμβαση στο γόνατο στις αρχές Μαΐου. Ωστόσο, ο 23χρονος μέσος της Τσέλσι δεν μπόρεσε να επανέλθει πλήρως μετά τον τραυματισμό του, οπότε ο Λαρς Λάγκερμπακ τον απέκλεισε από την αποστολή των «υπεραετών».

Γκάνα: Μάικλ Εσσιέν

Τον Ιανουάριο ο Μάικλ Εσσιέν υπέστη πρόβλημα στους συνδέσμους του γονάτου του, κατά τη διάρκεια υποχρεώσεών του με την Εθνική Γκάνας. Ο 27χρονος μέσος της Τσέλσι όμως δεν κατάφερε να αποθεραπευτεί και έτσι αποκλείστηκε από το μεγάλο ραντεβού της Νοτίου Αφρικής.

Πορτογαλία: Χοσέ Μποζίνγκουα

Το Μάρτιο ο Χοσέ Μποζίνγκουα τραυματίστηκε (και αυτός) στο γόνατο, περίπτωση που έχριζε επείγουσας χειρουργικής επέμβασης. Έτσι το πρόβλημά του τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης στο τέλος της σεζόν με την Τσέλσι. Παράλληλα όμως ο 27χρονος αμυντικός δεν μπόρεσε να επανέλθει έγκαιρα και τέθηκε εκτός Εθνικής Πορτογαλίας για το Μουντιάλ.

sportdog

Share on Facebook