Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Κυκλοφοριακό χάος λόγω των απεργιών στα μέσα μεταφοράς


Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί και σήμερα στους δρόμους της Αθήνας, καθώς το Μετρό έχει κηρύξει νέα 24ωρη απεργία, ενώ τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς τραβούν χειρόφρενο από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 4:00 το απόγευμα...


Οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν χθες, Τετάρτη, να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποίησέων τους, πραγματοποιώντας την Πέμπτη νέα 24ωρη απεργία.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την απόφαση της διοίκησης να μην ανανεώσει τις συμβάσεις 275 συναδέλφων τους που λήγουν το επόμενο διάστημα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων έξω από τα γραφεία της «Αττικό Μετρό» στα Σεπόλια.

Επιπλέον, χειρόφρενο τραβούν για πέντε ώρες, από τις 11:00 το πρωί έως τις 04:00 το απόγευμα τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς (ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ), λόγω στάσης εργασίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι. Χωρίς Προαστιακό και τρένα ΟΣΕ από τις 12:00 μέχρι τις 04:00.

Στις 12:00 οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοτζιά και πορείς προς το υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι έξω από τα γραφεία του οργανισμού στην οδό Καρόλου, στο κέντρο της Αθήνας και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα στις 7:00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Ομόνοια από το ΠΑΜΕ, κατά των μέτρων που λαμβάνονται για τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και γενικότερα κατά της πολιτικής του «μετώπου κυβέρνησης-εργοδοτών-τρόικας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.


Share on Facebook