Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Προέχει η …ασφάλεια για τον Ρεχάγκελ


Αρχής γενομένης από το Euro 2004 η άμυνα δεν ήταν απλά ο… καθρέπτης της Εθνικής, γιατί κακά τα ψέματα αποτέλεσε ταυτόχρονα και ισχυρό θεμέλιο για τις διακρίσεις που πέτυχε (κατάκτηση Euro 2004 και προκρίσεις σε Euro 2008 και μουντιάλ)...



Ετσι ο Ρεχάγκελ προβληματίστηκε όταν είδε τις επιδόσεις της τόσο στα φιλικά με τη Βόρεια Κορέα (2-2) και την Παραγουάη (0-2), όσο και στην πρεμιέρα του μουντιάλ με τη Νότια Κορέα (0-2).

Κοινό σημείο αυτών των αγώνων δεν είναι μόνο τα δυο γκολ που πέτυχε. Ταυτόχρονα αντίπαλοι φρόντισαν να «χαστουκίσουν» την Εθνική αρκετά νωρίς. Για παράδειγμα η Βόρεια Κορέα σκόραρε (1-1) στο 23’ με τον Γιονγκ, η Παραγουάη είχε «καθαρίσει» το ματς στο 9’ και στο 25’ με γκολ των Βέρα, Μπάριος και η Νότια Κορέα μπήκε στη θέση του οδηγού στο 7’ με τον Λι Γιανγκ.

Με άλλα λόγια η Εθνική δεν άντεξε ούτε ένα μισάωρο. Παρότι η αγαπημένη ρήση του Ρεχάγκελ είναι «πρώτα η άμυνα και μετά το γκολ».
Για αυτό και ο Γερμανός ενόψει του αγώνα της Πέμπτης με τη Νιγηρία θα… γυρίσει στα παλιά. Τι εννοούμε; Θα χρησιμοποιήσει τρεις στην άμυνα και ο λόγος είναι ότι οι παίκτες, οι οποίοι συζήτησαν μόνοι τους για τα προβλήματα της Εθνικής το βράδυ της Κυριακής, δείχνουν ότι αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια!

Αλλωστε η επιστροφή του Μόρα στην ενεργό δράση του λύνει τα χέρια, καθώς ο 29χρονος αμυντικός θα αναλάβει το ρόλο του λίμπερο. Μπροστά του θα παίξει ο Κυργιάκος και ένας εκ των Αβραάμ Παπαδόπουλου, Παπασταθόπουλου. Στη δεξιά πλευρά θα ξεκινήσει ο Βύντρα και στην αριστερή ο Τοροσίδης, ενώ στον άξονα σίγουροι θεωρούνται οι Τζιόλης, Κατσουράνης.

Το… θέμα Καραγκούνη παραμένει σε εκκρεμότητα, καθώς ο «τυπάρας» κινδυνεύει να χάσει από το Νίνη τη θέση του στην ενδεκάδα, ο οποίος ήταν η… σκιά του και στον Παναθηναϊκό. Επίσης στην επίθεση θα παίξουν οι Σαλπιγγίδης, Σαμαράς και ο Γκέκας στην κορυφή.

Η παλία φρουρά βγήκε μπροστά

Κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η επιλογή των παικτών, οι οποίοι έκαναν δηλώσεις την Τρίτη. Ιδιαίτερα οι Κατσουράνης, Κυργιάκος δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους κινήσεις.

Όμως οι δυο παλιές «καραβάνες» αλλά και ο Τοροσίδης βγήκαν μπροστά σαν εγγυητές της ενότητας, ενόψει του ματς με την Νιγηρία. Κρίθηκε αναγκαίο να… βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι με την κριτική που ασκείται στην ομάδα. Ετσι μέχρι νεωτέρας η ενότητα είναι δεδομένη.

Αλλωστε ο Κατσουράνης διέψευσε ότι ο Ρεχάγκελ τους είπε ότι θα αποχωρήσει. Παράλληλα την Τρίτη μίλησε και ο Γκέκας που φρόντισε να γίνει πιο γλαφυρός από τον παίκτη του Παναθηναϊκού, καθώς τόνισε ότι «όποιος είπε κάτι τέτοιο, έχει βλακεία στο κεφάλι»! Πάντως, από ιστοσελίδες του εξωτερικού προβάλλεται ότι ο Γερμανός φεύγει και αναλαμβάνει ο Σάντος.

Είναι άραγε τυχαίο ότι δεν μίλησε ο Καραγκούνης που είναι αρχηγός; Στους δημοσιογραφικούς κύκλους συζητείται και αυτό με τη μορφή… πολιτικού συμπεράσματος.

Η αλήθεια είναι ότι οι διεθνείς αισθάνονται θιγμένοι από την κριτική. Μπορεί από τα ΜΜΕ της Ελλάδας να περίμεναν επίθεση για το… ναυάγιο από τη Βόρεια Κορέα αλλά εξεπλάγησαν αρνητικά με τα σκληρά σχόλια των ΜΜΕ του εξωτερικού και κυρίως με την επισήμανση εκ Γερμανίας ότι «η Ακρόπολη είναι πιο γρήγορη από την Εθνική».

Σε χειμωνιάτικες συνθήκες

Η Εθνική την Τετάρτη «πετάει» για το Μπλεμφοντέιν, όπου θα αντιμετωπίσει τη Νιγηρία, και οι παίκτες θα κληθούν να παίξουν σε υψόμετρο 1.400 μέτρων αλλά και σε χειμωνιάτικες συνθήκες. Για αυτό και προμηθεύτηκαν σκούφους και γάντια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον καιρό.

Η προπόνηση της Τετάρτης θα γίνει στο «Free State Stadium», όπου θα διεξαχθεί και ο αγώνας με τη Νιγηρία. Ωρα έναρξης προπόνησης 15:15 τοπική (ώρα Ελλάδας 16:15). Στις 16:30 τοπική (ώρα Ελλάδας 17:30) θα δοθεί συνέντευξη Τύπου.

theplayer.gr

Share on Facebook