Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Κι άλλο "κανόνι";


Μία επιχείρηση η οποία λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια ως αίθουσα ψυχαγωγίας και καφέ στη Νέα Αλικαρνασσό σταμάτησε, ξαφνικά, χθες τη λειτουργία του.... Ο λόγος για το «Cretan Strikers Bowling» το οποίο από νωρίς το μεσημέρι φέρει στην εξώπορτά του την ανακοίνωση «Κλειστό λόγω ανακαίνισης».
Καταγγελίες, όμως, θέλουν ο λόγος της ανακαίνισης να μην είναι πραγματικός αλλά να πρόκειται -αν όχι για κανόνι- για μία εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η επιχείρηση, μη μπορώντας να καλύψει οικονομικές της υποχρεώσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου προχώρησε στην εκμίσθωση στον συγκεκριμένο επιχειρηματία, ο οποίος και κατασκεύασε την προαναφερόμενη επιχείρηση πριν από τρία χρόνια περίπου. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον εκμισθωτή και επιχειρηματία να κατασκευάζει το «Cretan Strikers Bowling» πληρώνοντας με ακάλυπτες επιταγές, ενώ τους τελευταίους μήνες δεν μπόρεσε να καλύψει τα έξοδα του ενοικίου προς τον ιδιοκτήτη, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να κινήσει τις διαδικασίες έξωσης του εκμισθωτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά την προσπάθεια που έκανε ο εκμισθωτής μέσω τρίτων - μεταξύ άλλων και πολιτικών προσώπων - ο ιδιοκτήτης του ακινήτου ήταν ανένδοτος.
Ετσι, χθες το μεσημέρι, σύμφωνα και με τις καταγγελίες που έφτασαν στην «Τ», δικαστικός επιμελητής «σφράγισε» την επιχείρηση. Ακάλυπτες επιταγές
Το «Cretan Strikers Bowiling» στην Αλικαρνασσό λειτουργεί εδώ και κάποια χρόνια και όπως υποστηρίζουν οι καταγγελίες, ο εκμισθωτής έδινε ακάλυπτες επιταγές για να πληρώσει τόσο την ανέγερση του κτιρίου όσο και τη μετέπειτα λειτουργία της επιχείρησης.
«Τα μπετά, τα κτίρια, οι σοβάδες και ο περιβάλλοντας χώρος είναι δική μου δουλειά, η οποία δεν έχει πληρωθεί ακόμα κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Συγκεκριμένα μου χρωστάει 360.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν και πολλοί ακόμα που τους χρωστάει επίσης σημαντικά ποσά, καθώς οι πληρωμές γινόντουσαν συνήθως με ακάλυπτες επιταγές και τώρα δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη. Με το "σφράγισμα" της επιχείρησης γίνεται ακόμα πιο δύσκολη η εξόφλησή μας και δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε» αναφέρει μεταξύ άλλων, ένας εκ των πιστωτών, Γιώργος Μακαρώνας.
Σύμφωνα με τον κ. Μακαρώνα, πολλοί ήταν και οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Cretan Strikers Bowling» οι οποίοι είχαν να πληρωθούν τρία χρόνια, ενώ όλες οι συναλλαγές του επιχειρηματία με τους προμηθευτές γινόντουσαν με ακάλυπτες επιταγές.
Επανειλημμένες ήταν οι απόπειρες που έκανε χθες η «Τ» να έρθει σε τηλεφωνική επαφή με τον εκμισθωτή και επιχειρηματία του «Cretan Strikers Bowling» αλλά κατέστη αδύνατο.
Οφειλή
Η «Τ» ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το συγγενή του ιδιοκτήτη του ακινήτου, ο οποίος δεν αρνήθηκε την αγωγή που έκανε στον εκμισθωτή.
«Είναι στα σπάργανα ακόμα το θέμα και το διαχειρίζονται οι δικηγόροι μου. Προβήκαμε σε αγωγή, καθώς υπήρχε μία μεγάλη οφειλή» ανέφερε, τονίζοντας παράλληλα ότι τώρα βρίσκεται στην Αθήνα και τις επόμενες ημέρες θα κατεβεί στο Ηράκλειο για να διευθετήσει το θέμα.
Ο κ. Μακαρώνας, μιλώντας με τον ίδιο συγγενή του ιδιοκτήτη, κανόνισαν μία συνάντηση μεταξύ των ιδιοκτητών αλλά και των πιστωτών, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να βρεθεί μία λύση στο πώς μπορούν να πάρουν όλοι τα χρήματά τους πίσω από τον εκμισθωτή.

ΠΗΓΗ: http://tolmi.gr/index.php/%CE%9A%CE%A1%CE%97%CE%A4%CE%97/


Share on Facebook