Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Αντιπαράθεση Α. Λοβέρδου με Γ. Καρατζαφέρη, Θ. Παφίλη και Π. Λαφαζάνη


Για ασφαλιστικό, εργασιακά

Οι εργασιακές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις που προωθούνται από τη κυβέρνηση βρέθηκαν στο επίκεντρο αντιπαράθεσης στη Βουλή, ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο, τον πρόεδρο του...

ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη και του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Με αφορμή τη συζήτηση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα ομόλογα, ο κ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε την κυβέρνηση για πλειοδοσία έναντι του ΔΝΤ, ενώ επανέλαβε ότι δεν πρέπει να εμπλέκεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανοιχτή επιστολή του Αλέξη Τσίπρα με την οποία ζητούσε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υπογράψει το ΠΔ για τα εργασιακά πριν αποφανθεί το ΣτΕ.

«Στο μέτρο που τέθηκε ζήτημα δημοκρατικής υφής για το ΠΔ δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου. Για αυτό αμέσως ζήτησα να έρθει η ρύθμιση προς ψήφιση στη Βουλή και θα έρθει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Στις αναφορές αυτές του υπουργού Εργασίας, αντέδρασε έντονα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν δεχόμαστε να μας δίνετε με ευτελή τρόπο μαθήματα δημοκρατικής τάξης όταν κατακρεουργείτε εν μια νυκτί όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά κεκτημένα. Αναδιπλωθήκατε και το φέρνετε στη Βουλή γιατί φοβάστε τι θα πει το ΣτΕ. Προσπαθείτε να καλύψετε ατάκτως τα νώτα σας και όχι γιατί έχετε κάποιες ευαισθησίες».

Στην αντιπαράθεση παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα του πιστεύει ότι πρέπει αυτά τα, αποικιακού χαρακτήρα, αντιλαϊκά μέτρα να έρθουν στη Βουλή για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και να μην κρύβεται πίσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.Share on Facebook