Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Απεργία Τετάρτη και Πέμπτη στα Μέσα Μεταφοράς


Προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη και την Πέμπτη το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας...


Συγκεκριμένα, για την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο Μετρό έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία, σε ένδειξη συμπαράστασης στους περίπου 285 συναδέλφους τους συμβασιούχους, οι οποίοι βλέπουν την πόρτα εξόδου από την εταιρία.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» ο Νίκος Δαγλαρτζής, μέλος εργαζομένων στο Μετρό, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας 24ωρης απεργίας για την Πέμπτη λέγοντας ότι η απόφαση θα ληφθεί εντός της ημέρας.

Κατήγγειλε ότι η εταιρία ξαφνικά ανακοίνωσε πως δεν θα ανανεώσει συμβάσεις ενώ είπε πως το υπουργείο αρνείται να τους δεχτεί.

Τόνισε επίσης ότι από την μη ανανέωση των συμβάσεων τίθεται θέμα ασφάλειας για τους πολίτες που χρησιμοποιούν το Μετρό.

Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν εξαγγείλει 5ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στους μισθούς, τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό και με θεσμικά αιτήματα.



Share on Facebook