Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Λίνεν: "Στόχος η κορυφή"


Ο Έβαλντ Λίνεν βγήκε με τον Γιάννη Μώραλη από τα γραφεία της ΠΑΕ και τόνισε ότι στόχος του είναι να φέρει τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Θα ανακοινωθεί μόλις λύσει και τυπικά το συμβόλαιό του με τη Μόναχο 1860. Έπειτα από τέσσερις ώρες στα γραφεία του Ολυμπιακού, ο Έβαλντ Λίνεν...



... βγήκε μαζί με τον Γιάννη Μώραλη και έκανε την πρώτη του δήλωση ως προπονητής των Πειραιωτών, αν και ακόμα απομένουν ορισμένα ελάχιστα πράγματα που πρέπει να διευθετηθούν, ώστε να ανακοινωθεί και επίσημα. Πρώτα θα πάει στο Μόναχο, θα τελειώσει εκεί όσα πρέπει και μετά θα έρθει για μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα, αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα.

"Λύνω το συμβόλαιο και υπογράφω"

Ο 57χρονος Γερμανός χαρακτήρισε πρόκληση τον Ολυμπιακό και θέλει να τoν φέρει ξανά στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο έμπειρος κόουτς τόνισε ότι "βρίσκομαι εδώ με την άδεια της ομάδας μου, έχω συμβόλαιο και δεν μπορώ να υπογράψω κάπου αλλού. Έχω άδεια, όμως, από αυτή να διαπραγματευτώ με τον Ολυμπιακό. Πρέπει να γυρίσω στην Γερμανία να ολοκληρώσω το συμβόλαιο μου με την Μόναχο 1860. Δεν θα πάρω αποζημίωση. Θα λύσω το συμβόλαιό μου και θα επιστρέψω για να υπογράψω με τον Ολυμπιακό και κατέληξε: "Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με πολλές επιτυχίες. Είναι τιμή μου και πρόκληση για εμένα να κοουτσάρω τον Ολυμπιακό. Όλοι μαζί θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιστρέψουμε στις επιτυχίες".

Ο Λίνεν πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ νωρίς το απόγευμα (γύρω στις 16:00) και συμφώνησε σε όλα με την ερυθρόλευκη διοίκηση, ενώ να τονιστεί ότι το συμβόλαιό του -όπως λέει το ρεπορτάζ- θα έχει διάρκεια για ένα χρόνο με οψιόν ανανέωσης για ένα ακόμη (από την πλευρά του Ολυμπιακού). Λογικά, σε αυτές τις τέσσερις ώρες που κράτησε η συνάντηση, πρέπει να συζητήθηκαν και μετεγγραφικά θέματα, τα οποία θα τεθούν επί τάπητος τις αμέσως προσεχείς ημέρες. Η προετοιμασία ξεκινάει την άλλη Δευτέρα (21/6) και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, ενώ τα μέτωπα είναι πολλά.

Τι συνέβη το μεσημέρι στα γραφεία της ΙΝΤΡΑΚΟΜ

Όπως πρώτο σας είχε ενημερώσει το RedPlanet.gr το μεσημέρι, ο Λίνεν πέρασε από τα γραφεία του Σωκράτη Κόκκαλη στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ και οι δυο άνδρες έδωσαν τα χέρια. Έμενε απλά να επισημοποιηθεί ο "γάμος" με την υπογραφή των συμβολαίων, κάτι που συνέβη λίγες ώρες αργότερα. Ο Γερμανός κόουτς θα αμείβεται με 500.000 ευρώ για κάθε έτος, ποσό σαφώς χαμηλότερο από προκατόχους του όπως ο Βαλβέρδε και ο Ζίκο.

Ο Λίνεν έχει εμπειρία από το πρωτάθλημά μας, καθώς εργάστηκε για περισσότερα από δύο χρόνια στον Πανιώνιο, τον οποίο έβγαλε και στην Ευρώπη, κάτι που σίγουρα μέτρησε στην τελική απόφαση του ισχυρού άνδρα της ερυθρόλευκης ΠΑΕ.

http://www.redplanet.gr/


Share on Facebook