Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Ανακοίνωση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Γ’ Δημ. Διαμ. Πειραιά


Αλέξανδρου Πασσίση, για την απεργία των βαθμολογητών των Πανελληνίων Εξετάσεων

Νιώθω την ανάγκη σαν Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν., σαν νέος άνθρωπος αλλά πάνω απ΄ όλα σαν μαθητής, που αγωνιώ και παλεύω και εγώ για μία θέση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση με αυτή την ανακοίνωση να πάρω θέση για την απεργία της ΟΛΜΕ και...

συγκεκριμένα των βαθμολογητών των Πανελληνίων Εξετάσεων.


Κύριοι καθηγητές & καθηγήτριες, με όλο το σεβασμό συμμερίζομαι τα προβλήματα, τις αντίξοες συνθήκες εργασίας, τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις σας και πάντοτε το μαθητικό κίνημα ήταν έμπρακτα στο πλευρό σας επειδή πιστεύουμε ότι ο συνδικαλισμός είναι απόδειξη υγιούς λειτουργίας του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος .

Παρόλα αυτά, θεωρώ τελείως άδικο το να χρησιμοποιείτε τις προσδοκίες, τα όνειρα και τις ελπίδες για το μέλλον χιλιάδων μαθητών-υποψήφιων για μία θέση στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ως μέσο εκβίασης προς το Υπουργείο Παιδείας.
Είναι άδικο να χρησιμοποιείτε σαν ομήρους τις ελπίδες των συμμαθητών μου και στην ουσία να παρατείνετε την αγωνία τους και να έχετε το μαχαίρι στο λαιμό τους ώστε να πετύχετε τις τυχόν δίκαιες διεκδικήσεις σας.


Για τους παραπάνω λόγους, θα σας παρακαλούσα τόσο ως Πρόεδρος αλλά πάνω απ’ όλα σαν μαθητής, να συνεχιστεί το διόρθωμα των γραπτών και να διεκδικήσετε τα όποια αιτήματα σας με διαφορετικές μορφές κινητοποιήσεων.


Με εκτίμηση ο Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Γ΄ Δημ. Διαμ. Πειραιά,
Αλέξανδρος Πασσίσης"

Share on Facebook