Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Διάγγελμα δεσμεύσεων απ' τον Ομπάμα για την αντιμετώπιση της διαρροής πετρελαίου


Τη δέσμευση να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για τον έλεγχο της διαρροής του πετρελαίου από το κοίτασμα της ΒΡ και να βοηθήσει στην αποκατάσταση των ακτών του Κόλπου του Μεξικού, επανέλαβε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στο τηλεοπτικό διάγγελμά του, το βράδυ της Τρίτης...


«Θα αντιμετωπίσουμε αυτή τη διαρροή με ό,τι μέσο διαθέτουμε και για όσο διάστημα χρειαστεί. Θα αναγκάσουμε την ΒΡ να πληρώσει για την καταστροφή που προκάλεσε» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος σήμερα Τετάρτη συναντάται στην Ουάσινγκτον με τον πρόεδρο και διευθυντικά στελέχη της εταιρείας.

Ο Μπ.Ομπάμα είπε ακόμα ότι είναι ευτυχής που δέχεται προτάσεις και ιδέες τόσο από τους Δημοκρατικούς όσο και από τους Ρεπουμπλικάνους για τη νομοθεσία που θα καλύπτει ευρύ φάσμα θεμάτων ενέργειας, πρόσθεσε όμως ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι δυνατόν να αποφύγουν τις αλλαγές στους τρόπους χρήσης της ενέργειας.

Στο μεταξύ η εταιρία ΒΡ ανακοίνωσε ότι επαναλαμβάνει τις εργασίες περισυλλογής πετρελαίου μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη στο στόμιο του κοιτάσματος. Η συλλογή ανέρχεται σε 5.610 βαρέλια πετρελαίου κάθε 12 ώρες, ενώ πριν από την πυρκαγιά η δυνατότητα περισυλλογής είχε ανέλθει τα 7.000 βαρέλια το 12ωρο.


Share on Facebook