Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Η civitas απαντά στο troktiko



Κύριοι,

Με αφορμή τη σημερινή αναφορά σας στην εταιρεία την οποία διευθύνω και σε εμένα, σας ενημερώνω για τα εξής: Η CIVITAS, στα 16 χρόνια ζωής της, παρέχει υπηρεσίες στρατηγικής και επικοινωνίας σε εκατοντάδες διακεκριμένες πολυεθνικές και ελληνικές εταιρείες της βιομηχανίας, της ενέργειας....

των υπηρεσιών και της υψηλής τεχνολογίας. Μεταξύ αυτών ήταν και η SIEMENS προς την οποία παρείχε υπηρεσίες εταιρικής και διαφημιστικής επικοινωνίας, σύμφωνα με τις καθιερωμένες διεθνώς επαγγελματικές πρακτικές.

Το πλαίσιο της συνεργασίας και οι αμοιβές οριζόταν από σχετική σύμβαση, και για όλες ανεξαιρέτως τις ενέργειες εκδόθηκαν τα ανάλογα τιμολόγια και παραστατικά, όπως γίνεται μεταξύ των εταιρειών διαφήμισης και των πελατών τους. Όλα τα διαφημιστικά προγράμματα διεκπεραιώθηκαν μέσω media shop, προς το οποίο εκδόθηκαν τα σχετικά παραστατικά από τα ΜΜΕ που συμμετείχαν.

Ποτέ δεν χρησιμοποιήσαμε οποιαδήποτε αθέμιτη πρακτική και προκαλώ όποιον έχει αποδείξεις για το αντίθετο να τις καταθέσει. Η σχέση μας με τα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους λειτούργησε και λειτουργεί πάντα σε δημόσιο, διαφανές και επαγγελματικό πλαίσιο, γι’ αυτό παραμένει ειλικρινής και άμεμπτη.

Πάντοτε η δύναμή μας ήταν η ποιότητα της δουλειάς μας και γι αυτό η CIVITAS –ήδη από το 2000– είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο της και έχει λάβει τις περισσότερες διακρίσεις και βραβεία. Παραμένουμε ανεξάρτητοι και ακέραιοι, χωρίς δεσμεύσεις και προστάτες, με το θάρρος της γνώμης μας. Αυτό προφανώς ενοχλεί κάποιους, οι οποίοι αδυνατώντας να τεκμηριώσουν αλλιώς την άποψη τους, χρησιμοποιούν τις φασιστικές πρακτικές της σπίλωσης, της λάσπης, του λαϊκισμού και της παραπλάνησης.

Είναι προφανές ότι η ουσία της υπόθεσης ασφαλώς δεν είναι τα όσα νόμιμα εισέπρατταν οι εφημερίδες για τη δημοσίευση καταχωρήσεων, με την ίδια ακριβώς μέθοδο με την οποία δημοσιεύονται οι καταχωρήσεις ιδιωτικών επιχειρήσεων ανά τον κόσμο. Επιτέλους λίγη σοβαρότητα και στοιχειώδης γνώση για το πώς λειτουργεί ο χώρος της διαφήμισης -επικοινωνίας δεν βλάπτει.

Εν κατακλείδι: δεν μπορούμε να εμποδίσουμε κανέναν να αυτογελοιοποιείται, όπως συμβαίνει τελευταία με διάφορους πολιτικούς, “πηγές” και κάποιους δημοσιογράφους. Είναι δυσάρεστο όμως και επικίνδυνο για τους πολίτες και τη χώρα, η γελoιοποίηση τους να συσκοτίζει την ουσία της υπόθεσης –δηλαδή, ποιοί πήραν τις μίζες και το μαύρο πολιτικό χρήμα– να παραπλάνα την κοινή γνώμη και να καταρρακώνει τους θεσμούς.

Γιώργος Φλέσσας
Διευθύνων Σύμβουλος

Share on Facebook