Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

"Παραβίαση δεδομένων από google και ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΙΡΑΙΑ!"


"Πριν κάποια χρόνια είχα εμπλακεί σε μια τελείως χαζή υπόθεση, με αποτέλεσμα από μάρτυρας να βρεθώ κατηγορούμενος! Τελοσπάντων, η υπόθεση τελείωσε πέρυσι,... αθωωτικά βέβαια.Τυχαία ψάχνοντας στο google το όνομά μου, εμφανίζει φόρα παρτίδα ένα αρχείο HTML από κάποιο link της ιστοσελίδας του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, με μια λίστα κατηγορούμενων, ανάμεσα κι εμένα! Χωρίς να λέει τι υπόθεση ήταν, ούτε και την έκβαση! Λογικό ο καθέναςνα υποθέσει ό,τι θέλει! Επικοινώνησα άμεσα με τον διαχειριστή της σελίδας και μου είπε ότι όντως είχαν βάλει στο ιντερνετ κάποιες λίστες για διευκόλυνση των δικαστών (!!), στις οποίες είχαν πρόσβαση μόνο οι αρμόδιοι των υποθέσεων αλλά μετά τις έβγαλαν.Η google, όμως όπως μου είπαν, κρατά στα αρχεία της τις σελίδες αυτές και είναι αυτή υπεύθυνη πλέον για ό,τι εμφανίζεται! Μου είπαν ότι θα επικοινωνήσουν με τη google για να ζητήσουν την άμεση διαγραφή της σελίδας αυτής.Μέχρι τώρα τίποτα...Το όνομά μου σε κοινή θέα σαν κατηγορούμενος.Τι μπορώ να κάνω? Μπορώ να κινηθώ νομικά και πώς? Όπως καταλαβαίνετε, αυτό μπορεί να μου προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα και στη δουλειά μου και στη ζωή μου γενικά.

Ευχαριστώ πολύ"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
-------------------------------------------------------------------------------
"Σίγουρα φίλε μου να εμφανίζεται σε έναν παγκόσμιο ιστό η ιδιότητα την οποία είχες προσλάβει κάποτε για κάποιο αδίκημα ως κατηγορούμενος δεν είναι ότι καλύτερο. Όμως η έννοια του κατηγορουμένου στο ποινικό μας δίκαιο έχει καθαρά σκοπό να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο από αυτόν που προβαίνει σε παραβατικές συμπεριφορές που τυποποιούνται ως εγκλήματα σε ποινικούς νόμους και για το λόγο αυτό βασική αρχή που διέπει την ποινική δίκη είναι η αρχή της δημοσιότητας. Αρχή η οποία δεν κάμπτεται από κανένα προστατευτικό νόμο. Από τη στιγμή που ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον σου είσαι στο έλεος της Πολιτείας. Προς αποφυγή ανάπτυξης ίδιων παραβατικών συμπεριφορών ο κατηγορούμενος - δράστης γίνεται γνωστός.
Δεν θεωρώ πως μπορείς να κάνεις κάτι κατά της Google. Η ελληνική νομοθεσία, άσχετα με την αρχή της δημοσιότητας της δίκης, προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών της. Η ίδια η πρόταση προκαλεί αντίφαση."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
----------------------------------------------------------------------------------
"
Oi μηχανές αναζήτησης απλά δημοσιεύουν ό,τι βρίσκουν, οτιδήποτε είναι αναρτημένο και προσβάσιμο στο index του ίντερνετ. Πρακτικά αυτό σημαίνει, πως τα αποτελέσματα εμφανίζονται επειδή απλά..υπάρχουν! Με το ίδιο σκεπτικό, εξαφανίζονται όταν αυτά πάψουν να υπάρχουν από τον διαχειριστή του εν λόγο site. H google λοιπόν τα εμφανίζει αυτόματα και δεν αποφασίζει ή "λογοκρίνει" τι εμφανίζεται και τι όχι. Αν το έχει αναρτήσει ο διαχειριστής, σκοπός της είναι να το συμπεριλάβει στα αποτελέσματα.

Υπάρχουν 2 περιπτώσεις, τις οποίες δεν ξεκαθάρισες απόλυτα και εξηγώ.

1) Το link εμφανίζεται στα αποτελέσματα του google, ίσως και στην cache του, τις αποθηκευμένες σελίδες του, αλλά αν κλικάρει κανείς πάνω του δεν οδηγεί πουθενά. (Ή μπορεί και να οδηγεί μεν, αλλά το περιεχόμενό της - το όνομά σου/τα στοιχεία σου γενικά- να έχει τροποποιηθεί). Κανονικά και μετά από καιρό, όταν θα "ξαναπεράσει" η μηχανή αναζήτησης από το συγκεκριμένο site, δεν θα το συμπεριλάβει, ή θα κάνει τις όποιες τροποποιήσεις αυτόματα. Για να επιταχύνεις τη διαδικασία, πας εδώ :
https://www.google.com/webmasters/tools/removals

και δημιουργώντας λογαριασμό εφόσον δεν έχεις ήδη, καταχωρείς το link αυτό με τις εύκολες οδηγίες που σου έχει εκεί. Σε λίγες ώρες θα έχει διαγραφεί. Πολύ εύκολα! Αυτή νομίζω είναι και η περίπτωσή σου, το πρόβλημα σου λύθηκε γρήγορα και απλά! Προσοχή, τα ίδια αποτελέσματα μπορεί να εμφανίζονται και σε άλλες μηχανές αναζήτησης πχ yahoo, bing, ask κλπ. Με παρόμοιες διαδικασίες τα σβήνεις και από τις άλλες λοιπόν.

2) Η δεύτερη περίπτωση είναι το link να είναι ενεργό, δηλαδή να πατάς πάνω του και να σε βγάζει στη συγκεκριμένη σελίδα κανονικά, όπου το όνομά σου υπάρχει εκεί. Από την εξήγηση που σου έδωσα, ξέρεις τώρα ότι δεν ευθύνεται η google, αλλά αυτός που το έχει αναρτημένο! Επικοινωνείς ξανά με τον διαχειριστή, και εφόσον τα πράγματα είναι όπως τα λές, απαιτείς να σβήσουν τη σελίδα αυτή ή τουλάχιστον τα στοιχεία που σε αφορούν. Κατόπιν, ακολουθείς τη διαδικασία της προηγούμενης περίπτωσης."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Share on Facebook