Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

O Μπόσι ζητά συγγνώμη από την Εθνική Ιταλίας


Συγγνώμη από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ιταλίας ζήτησε δημοσίως ο αρχηγός της Λέγκας του Βορρά και υπουργός Θεσμικών Αλλαγών Ουμπέρτο Μπόσι, ο οποίος σε δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι "θα αγοράσουν το ματς με τη Σλοβακία".

Συνομιλώντας με...
βουλευτές του κόμματός του, στη βουλή, σχετικά με τον αγώνα των "Ατζούρι" με τη Σλοβακία, ο Ουμπέρτο Μπόσι είχε δηλώσει:

"Ετσι κι αλλιώς τον αγώνα (η Iταλία) θα τον αγοράσει. Θα δείτε ότι την ερχόμενη σεζόν θα έχουμε δυο-τρεις Σλοβάκους που θα παίζουν σε ιταλικές ομάδες".

Η Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αντέδρασε άμεσα, τονίζοντας ότι "αυτή την φορά, ο Μπόσι, ξεπέρασε κάθε όριο".

Η μεγάλη πλειοψηφία του ιταλικού Τύπου, κατέκρινε τη δήλωση του αρχηγού της Λέγκας, υπενθυμίζοντας ότι και το ραδιόφωνο του ίδιου κόμματος, "Radio Padania", προτίμησε, στις περιγραφές των αγώνων του "Μουντιάλ", να υποστηρίξει τους αντιπάλους της "Squadra Azzurra".

Τελικώς, λίγο πριν ξεκινήσει το ματς Ιταλία-Σλοβακία, ο Μπόσι, αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα, επεξηγηματική δήλωση: "Ηταν ένα απλό αστείο, ζητώ συγγνώμη από την Εθνική μας", τόνισε ο υπουργός Θεσμικών Αλλαγών, προσθέτοντας ότι "ήταν μια απλή, πνευματώδης φράση, που είπα σε φίλους και συνεργάτες, στο καφέ της βουλής. Στο εξής, θα προσέχω να μην παρερμηνευθώ. Οσο οι Ατζούρι θα κερδίζουν, θα συνεχίσω να τους υποστηρίζω".

Την ικανοποίησή τους για τη "διορθωτική" αυτή παρέμβαση του Μπόσι, εξέφρασαν και στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Αμυνας Ινιάτσιο Λα Ρούσα.

Πολλοί παρατηρητές υπογραμμίζουν ότι η αρνητική στάση του Μπόσι προς το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, συμπίπτει με την προσπάθειά του να διαφημίσει και να στηρίξει τη νεοσύστατη ποδοσφαιρική ομάδα της "Παδανίας" (όπως αποκαλεί η Λέγκα τους νομούς της Βόρειας Ιταλίας) η οποία και φιλοδοξεί να μπορέσει να φτάσει, κάποια μέρα, μέχρι και τα υψηλότερα επίπεδα του "Καμπιονάτο".
Share on Facebook