Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

"220 ευρώ για "επισκευη" του iphone μου"


" Είχα αγοράσει ένα κινητό το 3Gs της Apple από τη Vodafone μιας και ήμουν πελάτης της τα τελευταία 7 χρόνια. Παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα με την αναβάθμιση του firmware μέσω από το iTunes της εταιρίας και πήγα στο κατάστημα να το αναλάβουνε.
Φυσικά τελείως άσχετοι και περίμενα 1 ωρίτσα να "κατεβάσουν" το λογισμικό και φυσικά απέτυχαν να το φτιάξουν. Το... στέλνουνε λοιπόν στα κεντρικά, πέρνω την απόδειξη για το σέρβις και μου λένε το πολύ σε 10 μέρες θα σε πάρουμε τηλέφωνο να έρθεις να το πάρεις.
Μετά από 14 μέρες πέρνω τηλέφωνο τι έγινε το ρημάδι και μου λένε ότι υπάρχει κόστος επισκευής 220 ευρώ!!! Πέρνω τηλέφωνο στα κεντρικά και μου λένε ότι πρέπει να γίνει αντικατάσταση κινητού επειδή η υποδοχή των ηχείων είναι σπασμένη και έχει γρατσουνιές στην πρόσοψη. Ολοκαίνουργιο κινητό, ποτέ δεν χρησημοποίησα ακουστικά ή το σύστημα και φυσικά πάντα σε θήκη. Τώρα περιμένω άλλες 5 μέρες να με πάρουν τηλέφωνο άλλοι κλέφτες (οι υπεύθυνοι τεχνικοί).
Φυσικά το κινητό δεν είχε τίποτα από όλα όσα του προσάπτουν και στην τελική ζήτησα μια αναβάθμιση firmware!!! Φυσικά τα 220 ευρώ δεν θα τα δώσω με τίποτα στους απατεώνες, θα τα δώσω για να σπάσω το συμβόλαιο με την Vodafone. Νομίζουν ότι είμαστε τόσο κορόιδα πια;"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-------

Σε κάθε περίπτωση γίνεται το ίδιο και ζητούν 200 με 220 ευρώ για την επισκευή φταις δεν φταίς. Το ίδιο έπαθα και εγώ, όταν και καλά μου βρήκαν υγρασία που δεν μπορούσαν να το αποδείξουν με επιχειρήματα. Πάρε την υποστήριξη της Apple με ελληνική κάλυψη και θα σου δώσουν οδηγίες. Στο φινάλε τα λεφτά αυτά είναι η τιμή του τηλεφώνου νέτα σκέτα... Σου παίρνουν το παλιό "άχρηστο" και σου δίνουν νέο με καινούργιο IMEI... Έτσι γίνεται σε όλες τις εταιρίες...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

--------------------------------------------------------------------------------
"Αγαπητε φιλε στην ελλαδα δεν υπαρχει επισημο service της αντιπροσωπειας για τα iphone.Το service το εχουν αναλαβει οι εταιριες που το φερνουν και το διανεμουν στους χρηστες (βλεπε Cosmote και Vodafone)...Η πολιτικη των εταιριων σε συνεργασια με την Apple στην Αμερικη ειναι αυτη:"Παιρνουμε τα χαλασμενα τηλεφωνα βαζουμε ενα ποσο για οριο της ταξεως 150 εως 200 ευρω και κανουμε αντικατασταση και δινουμε νεα συσκευη με νεο IMEI και με ενα χρονο εγγυηση"...Αυτο γινεται για τον εξης λογο:Το πισω καπακι αν σπασει κανει 100 εως 120 ευρω συν τα εργατικα φτανεις τα 150 ευρω.Α! ν σπασει η οθονη το κοστος ειναι πανω κατω το ιδιο.Οποτε αντι να δωσεις για επισκευη τα χρηματα αυτα τα δινεις και παιρνεις ενα καινουργιο..Οσο για το δικο σου θεμα που λες για το firmware λογο δουλειας μου (τεχνικος η/υ mac) το firmware update μπορει να μην το εκανες σωστα,μπορει να ηταν jailbreak και να εκανες κατι λαθος στο update(δεν τα λεω για να μειωσω τις γνωσεις σου,υποθεσεις κανω).Το οτι βρηκανε σπασμενα τα ηχεια και το πισω μερος ισως ειναι απο καποιο πεσιμο(ναι σε ολους συμβαινει και πεφτει το κινητο)το κοστος για να το φτιαξεις αν το παρεις πισω ετσι θÎ! ± ειναι το εξης:ηχεια 80 ευρω καπακι! πισÏ ‰ 120 ευρω συν τα εργατικα..."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

------------------------------------------------------------------------------------

"Το κινητό λειτουργούσε άψογα χωρίς κανένα πρόβλημα ούτε jailbreak τπτ. Σε αντιπρόσωπο της Apple που είχα συνομιλήσει πριν το στείλω για επισκευή μου ανέφερε επίσημα να το στείλω στο service μέσα από την εταιρία που το πήρα και ότι σε περίπτωση που δεν μπορούσανε να το κάνουνε αναβάθμιση στο παλιό (όπως το πήρα) firmware ή οτιδήποτε άλλο εφόσον είναι στην εγγύηση (1 έτους) η apple απλά το αντικαθιστά.

Γιατί δεν ανέφεραν καν το θέμα της αναβάθμισης του firmware αφού αυτό ζήτησα να φτιαχτεί;

Γιατί δεν ενημερώθηκα καν από την εταιρία για τα υποτιθέμενα προβλήματα, εκτός μόνο όταν περίμενα 2 ώρες σε τηλέφωνα αναμονής;

Γιατί η εγγύηση δεν καλύπτει το firmare;

Το firmare δεν μπόρεσα να το βάλω γιατί πολύ απλά το iTtunes ήθελε να κατεβάσει το fimware 4.0 και εκείνο τον καιρό είχαν ακουστεί διάφορα για αυτή την έκδοση και δεν το αναβάθμισα. Και όχι δεν έτρεξα την αναβάθμιση και την διέκοψα. Σταμάτησα την αναβάθμιση του Itunes και όταν το αποσύνδεσα ακι το έκλεισα δεν ξανα άνοιξε.

Και στην τελική με πιο νταβατζιλίκι και τι εμπιστοσύνη να υπάρχει σε μια εταιρία που απλά κάνει ότι γουστάρει και θυμίζει τους παλιούς αλμπάνηδες τεχνικούς που πήγενε η άσχετη κυρία το αμάξι για αλλαγή λάδια και της αλλάζανε όλο το αμάξι........

Και δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθεί η Vodafone να με κοροιδέψει και να με κλέψει στην ψύχρα. Απλά λένε κάποιοι στους τόσους θα τους πιάσουμε κορόιδο... Αυτή είναι η πολιτική τους.... Ότι αρπάξουμε .... "

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

--------------------------------------------------------------------------------

"Να απαντήσω και εγώ οτι επιβεβαιώνω οτι δεν υπάρχει επίσημο iPhone Service στην Ελλάδα, ακόμα. Με το iPhone 4 ενδεχομένως να αλλάξουν τα πράγματα.

Προσωπικά το iPhone 3GS που είχα αγοράσει, μετά απο αρκετούς καυγάδες απο το κατάστημα που το αγόρασα στην Κοζάνη, το έστειλα σε μια εταιρία που επισκευάζει Laptop.

Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να αναφέρω την εταιρία αλλά είναι η εταιρία Texnikoi.com (στο Internet τους βρήκα) και έχει έδρα στον Πειραιά.

Τους πήρα τηλέφωνο, ήρθε courier την επόμενη μέρα, παρέλαβε το iPhone μου και σε 3 ημέρες μου το ξαναστείλανε με courier. Δεν βγήκα καν απο το σπίτι μου και πλήρωσα 110�.

Μου αλλάξαν όλη τη σπασμένη οθόνη και το κατάστημα μου που θα το έστελνε στο "επίσημο service" μου ζήταγε 260� και 15 ημέρες... Ευτυχώς όταν ψάχνει κανείς στο internet... βρίσκει. "

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ



Share on Facebook