Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Bήμα - βήμα πώς να διαφημιστείτε στο troktiko


Eπειδή κάποιοι ρωτάτε πως μπορείτε να διαφημιστείτε στο troktiko πλέον είναι γεγονός και γίνεται.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τον οδηγό που φτιάξαμε βήμα - βήμα.

Το troktiko χρησιμοποιεί την πλατφόρμα διαφημίσεων της Google που με διαφάνεια μπορεί να προσφέρει πολύ οικονομική και αποδοτική διαφήμιση. Μέσα από το Adwords της Google μπορεί κάποιος να σχεδιάσει την διαφημιστική του καμπάνια καθορίζοντας το ποσό που θέλει να ξοδέψει (όσο μικρό και αν είναι αυτό) αλλά και κάθε παράμετρο όπως γεωγραφική προέλευση χρηστών και γλώσσα χρήστη.
Από τη στιγμή που το troktiko συμμετέχει στο δίκτυο του Adwords αυτομάτως κάθε διαφήμιση που ενεργοποιείτε σε αυτό βάση λέξεων κλειδιών είναι πολύ πιθανό ότι θα εμφανιστεί και στο troktiko. Υπάρχει όμως και η επιλογή της στοχευμένης διαφήμισης αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι θα δείτε την διαφήμιση σας στο troktiko.
Για να το κάνετε αυτό ακολουθείτε τα εξής βήματα. Αρχικά δημιουργείτε έναν λογαριασμό στο Google Adwords. Στη συνέχεια...




Από τη Δημιουργία νέας καμπάνιας στο διαδίκτυο επιλέγετε τη «Στόχευση τοποθέτησης»


Στη συνέχεια συμπληρώνετε κάποια στοιχεία όπως το όνομα που θέλετε να δώσετε στην καμπάνια (για δική σας χρήση είναι αυτό), Σε ποιες τοποθεσίες θέλετε να εμφανίζεται η διαφήμισή σας (μόνο στους χρήστες που μπαίνουν από την Ελλάδα ή κάτι άλλο), τι γλώσσα θα πρέπει να χρησιμοποιούν οι επισκέπτες που θέλετε να δουν τη διαφήμισή σας.

Μετά επιλέγετε τα Δίκτυα και τις Συσκευές στις οποίες θέλετε να εμφανίζεται η διαφήμιση σας (για αρχή μπορείτε να αφήσετε αυτά που συνιστά το Google)
Στη συνέχεια διαλέγετε το ποσό που θέλετε να ξοδέψετε σε καθημερινή βάση για διαφήμιση. Καλό είναι να ξεκινήσετε με ένα πολύ μικρό ποσό (1 ευρώ τη μέρα π.χ.) για να δείτε πως ακριβώς δουλεύει το σύστημα .



Στις «Λέξεις – κλειδιά» συμπληρώσετε τις λέξεις εκείνες που προσδιορίζουν το περιεχόμενο της διαφήμισης σας. Ετσι όταν κάποιος αναζητήσει αυτές τις λέξεις ή μπει σε κάποια σελίδα/ανάρτηση που αναφέρει αυτές τις λέξεις, το Google θα εμφανίσει μια διαφήμιση σχετική.
Στην επόμενη σελίδα θα σας ζητηθεί να γράψετε τη διαφήμισή σας, τι ακριβώς θα θέλετε να εμφανίζετε δηλαδή. Καλό είναι να πατήσετε το «Βοήθεια για τη σύνταξη μιας αποτελεσματικής διαφήμισης με κείμενο» που θα σας περιγράψει καποια βασικά στοιχεία για να είναι σωστή και αποτελεσματική η διαφήμιση.



Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε και το «Επιλογή διαχειρισμένων τοποθεσιών» οπου και θα μπορέσετε να προσθέσετε το «troktiko.blogspot.com».



Στο τελευταίο πεδίο θα συμπληρώσετε το ποσό που θέλετε να δώσετε για κάθε κλικ που θα γίνει σε διαφήμισή σας. Αυτό σε συνδυασμό με το ποσό που θέλετε να δίνετε καθημερινά καθορίζει και το πόσα κλικ θα έχετε. Εδώ μπορείτε να βάλετε ακόμα και 1 λεπτό (0,01) για κάθε κλικ. Το google θα σας πει στη συνέχεια αν το ποσό αυτό είναι αρκετό για να εμφανιστεί η διαφήμισή σας ή αν απαιτεί να το αυξήσετε (αυτό γίνεται σε περίπτωση που κάποιος άλλος που έχει χρησιμοποιήσει παρόμοιες λέξεις κλειδιά δινει μεγαλύτερο ποσό)
Share on Facebook