Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Παρέμβαση Καρατζαφέρη για την αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό


"ΑΝ ΤΟ ΠΟΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΤΟΤΕ ΑΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΥΧΟΥΝ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΕΤΡΙΑ"

«Kύριε υπουργέ, παρακολούθησα το πάθος με το οποίο μιλήσατε τώρα, πάθος με το οποίο δε σας έχουμε συνηθίσει.

Δύο τα τινά: Ή συντάξατε εσείς αυτό το πόνημα και το δείξατε στην «Τρόικα» ή η «Τρόικα» το συνέταξε και το έδωσε σε εσάς. Εάν...



... εσείς το συντάξατε, μου κάνει εντύπωση το πώς φέρατε αυτό το, πράγματι, εγκληματικό νομοσχέδιο, τη στιγμή που πριν από 15-16 μήνες εσείς, στο ΠΑΣΟΚ, αντιδρούσατε, με τη σφοδρότητα που αντιδρούσατε, στο ηπιότατο, σε σχέση με αυτό, νομοθέτημα της κας Πετραλιά. Το πολύ «απλό» της κας Πετραλιά εσείς το πολεμήσατε και το πολεμήσατε σκληρότατα.

Και τώρα, όλοι εσείς, έρχεστε και εγκρίνετε και χειροκροτείτε αυτό το κατά πολύ χειρότερο;

Εκτός, βέβαια, αν είναι πόνημα της «Τρόικας», οπότε πρέπει να πω στους δανειστές ότι όταν οι δανειστές ξεφεύγουν από τα όρια, τότε μπορεί να τους τύχουν γεγονότα όπως αυτά που είχαμε χθες στην Ερέτρια σε κάποιους άλλους δανειστές.

Ο Ελληνικός λαός είναι έτοιμος να πυροβολήσει την «Τρόικα», γιατί δεν μπορούμε να ανεχτούμε όλα αυτά που γίνονται.

Κύριε Υπουργέ, πρέπει να αντισταθείτε έστω και στο τελευταίο λεπτό. Για το αν είναι ή όχι αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο, κάντε ένα πείραμα: Στήστε τώρα κάλπη, να δείτε αν οι δικοί σας βουλευτές θα το ψηφίσουν. Δεν μπορεί να περάσει αυτό το νομοσχέδιο. Είναι η βαρβαρότητα της βαρβαρότητας. Κι εσείς πήγατε στις εκλογές με το σύνθημα «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα». Ξεχάσατε το πρώτο και υπηρετείτε το δεύτερο!».

Share on Facebook