Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

"Απάντηση για τον δήμαρχο Ηρακλείου"


Το παρακάτω κείμενο αποτελεί απάντηση για το http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_8981.html

"Είναι σαφές ότι ο συστηματικός και υπουλος πόλεμος κατα του Δημάρχου Ηρακλείου συνεχίζεται αμειωτος. Παληά δήθεν " στοιχεία " ανακυκλώνονται από καιρού εις καιρόν με προφανή στόχο τη σπίλωση της προσωπικότητας του Δημάρχου Γιαννη Κουρακη. Απαντήσεις εχουν δοθεί και πιστεύω ότι θα δοθούν εκ νέου σύντομα.Το βέβαιο είναι οτι ο Δήμαρχος χαίρει καθολικής εκτίμησης από το λαό...


του Ηρακλείου και οχι μόνο. Αυτό το αποδεικνύει το γεγονός ότι στις προηγούμενεÏ! ‚ δημοτικές εκλογές εξελέγη με ποσοστό 73%, για δε τις εκλογές του Νοεμβρίου 2010 είναι ο μοναδικός υποψήφιος, πράγμα που πιστοποιεί ότι εξακολουθεί να απολαμβάνει την αγάπη και την αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών. Εξαλλου ενώ το σύνολο σχεδόν των πολιτικών μας διαμένει σε πολυτελείς κατοικίες, ο ίδιος εξακολουθέι να μένει στο ίδιο σπίτι , στα Καμίνια Ηρακλείου, όλα τα χρόνια που δραστηριοποιειται πολιτικά. Η πολιτική κριτική για κάθε πολιτικό είναι επιβεβλημένη και καλοδεχούμενη. Η συστηματική όμως προσπάθεια σπίλωσης είναι πράξη ανέντιμη, όταν μάλιστα κρύβεται στον μανδύα της ανωνυμίας."


troktiko: Πάλι όμως δεν υπάρχει απάντηση για τις τόσες επιχειρήσεις. Καλό είναι να απαντήσει γιατί το θέμα είναι πολύ σοβαρό.
---------------------------------------------------------------------------------
"Ας μην μιλήσουμε για την απίστευτη σχεδιαση των συγκοινωνιολόγων του κέντρου με τις μονοδρομήσεις τους, που για να μπεις απο την μια στην πόλη του Ηρακλείου πρέπει οπως και δήποτε να κάνεις τον κύκλο της ακόμα και σε κίνηση του τυπου "δεν πέφτει καρφίτσα", μην τυχόν και απαλλοτριωθουν τα ακίνητα που θα δημιουργουσαν τις μεγάλες εξόδους απο το κέντρο του Ηρακλείου, τις δευτερες μεγάλες περιφερειακές οδους (μεγ. Αλεξάνδρου στο Ατσαλένιο, το στένωμα του Κορώνη Μαγαρά που το μαγαρίζει το αυθαίρετο σπίτι του "ανέγγιχτου" ενω θα επ! ρεπε ο δρόμος να ειχε διανοιχτει απο το 2003, (αλλά ουτε την αυλή δεν ειναι σε θέση να του κόψουνε, γιατι κρατά κόσμο και κοσμάκη απο χαμηλά, φαινεται), για την υπέροχη ΔΕΥΑΗ με τις εκ περιτροπής διανομές νερου που "απαιτει" εδω και 25 χρόνια απο τους καταναλωτές της να εχουν ντεπόζιτα του τόνου στις ταράτσες τους (ποιός πολεοδομικός ή αντισεισμικός κανονισμός επιτρέπει την διασπορά δεκάδων αντίβαρων του ενός τόνου το καθένα πάνω σε οροφές οικιών; Κατα την σχεδίαση εληφθησαν υπ' όψη αυτά τα φορτία;

και τα τόσα μα τόσα εκτρώματα των περιοχών χωρίς πεζοδρόμιο, των μονοδρομήσεων σε διαπλατους δρόμους προκειμένου οι καλοι μας ψηφοφόροι να μπορουν να παρκάρουν κάθετα στο οδόστρωμα, την Κνωσσου με τον γεμάτο κάδους και παράνομα σταθμευμένα οχήματα στον νεοόριστο ποδηλατόδρομο που δεν έχει δεί ποτέ ως τώρα την δημοτική αστυνομία να αυξάνει τα έσοδα του δήμου, και τόσα μα τόσα άλλα εκτρώματα της δημαρχίας Κουράκη, μιας δημαρχίας που ακόμα βασίζει το έργο της στα εργα του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Δεν ειμαστε όλοι οι Ηρακλειώτες ευκολόπιστοι, κύριε Κουράκη, ΔΕΝ μασάμε κουτόχορτο όλοι...."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
---------------------------------------------------------------------------------
"Μετά την πεζοδρόμηση της πλατείας των Λιονταριών, που εκανε το παλαι ποτε σφυζων απο ζωή επι 24 ωρες την ημέρα κέντρο του Ηρακλείου σκιά του εαυτου του, μετά την πεζοδρόμηση του εμπορικου κέντρου που εξαφάνισε τα μαγαζιά απο το κέντρο και τα κατέστρεψε εμπορικά, με αποτέλεσμα η μεγάλη μάζα των εμπορικών καταστημάτων του Ηρακλείου να ειναι ενα δαχτυλίδι εκτός των τειχών ενω μεσα στα τείχη δεκάδες μαγαζιά παραμένουν κλειστά επι τρία συναπτά έτη,

Μετά την ολική εγκατάλειψη των των παλαιών προαστείων της πόλης του Ηρακλείου (Πατέλες, Μασταμπάς, Θέρισσος) προς διαμόρφωση των "νέων προαστείων" (Μεσαμπελιές, Εσταυρωμένος, Παπα τίτου μετόχι), δεν μπορουμε να πουμε οτι το "εργο" του κυρίου κουράκη ειναι ουσία έργο. Μάλλον εκμετάλλευση μετά παράστασης σε εγκαίνια των εργων του ΥΠΕΧΩΔΕ ειναι. Δηλαδή με άλλα λόγια τους περιφερειακους του Ηρακλειου τους σχεδίασε ο κ. Λαλιώτης και τους εκτέλεσε ο κ. Σουφλιάς, και την δημιουργία καρπώθηκε ο κ. Κουράκης.

Οσο για το γιατι βγάζει 70%; μα ειναι απλό. Στην πασοκοκρατουμενη (οχι πως εχω κατι με το συγκεκριμένο κόμμα παραπάνω ή λιγότερο απο τα άλλα κόμματα) πόλη του Ηρακλείου, την πόλη που το 2000 εσωσε τον Σημίτη, την πόλη-προπύργιο του ΠΑΣΟΚ που ουτε οι ίδιοι δεν ξέρουνε γιατι το ψηφίζουνε, λένε "γιατι με τον ανδρέα φάγαμε ψωμί(!!!)", οι ανθρωποι ειναι τόσο κολλημένοι με τον "βενιζελισμό" στο προσωπο του ανδρέα που εχουν καταστρέψει μιά Ελλάδα ολόκληρη. Το 90 με την απλή αναλογική, το 2000 με την "ανατροπή" της τελευταίας στιγμής.
Απλό."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Share on Facebook