Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

"Ημιυπαιθριοι και Αμοιβες Μηχανικων"


"Η λογικη της αρπαχτης και του παραλογου μαζι. Εχω ενα μικρο συγκροτημα κατοικιων και ειπα και εγω να νομιμοποιησω τα ημιυπαιθρια.
Δεν το πολυ ηθελα , αλλα λεω δεν βαριεσαι θα πανε για καλο σκοπο, στο κατω κατω το ηξερα, ημουνα συνενοχός...



Μεχρι που ο μηχανικος μου , μου ζηταει 650 !! για καθε διαμερισμα !!!
ειναι 20ετιας λεει(ο μηχανικος)

Τα παιρνεις στο κρανιο ή δεν τα παιρνεις? Τα βαζεις με την κυβερνηση και την Μπιρμπιλη ή οχι?

Γιατι σιγουρα ο ανθρωπος θα κανει καποια δουλεια και πρεπει να πληρωθει για αυτην αλλα με ποιο ποσο??

Αναμεσα στα διαμερισματα εχω και 2 μικρες γκαρσονιερες. Η καθε μια εχει 4 τμ ημιυπαιθριους και ζηταει για την καθε μια 650 ευρω !!!
πιο πολλα απο το προστιμο που θα πληρωσω για αυτες τελικα !!!


Αναγνώστης
-----------------------------------------------------------------------------------

"Εσένα που σε έπιασε ο πόνος να νομιμοποιήσεις τα ημιυπαιθρια και να βοηθήσεις αυτό το έρμο το κράτος που τόσα χρόνια σου επιτρέπει να εισπράττεις ενοίκια από αυτό το μικρό συγκρότημα κατοικιών αντί να σου έχει επιβάλει πρόστιμο ανάλογο με το μέγεθος την αυθαιρεσίας σου και να σου κατεδαφίσει όλα αυτά τα αυθαίρετα τμήματα, που ούτε τι πας να κάνεις δεν ξέρεις αφού η ρύθμιση αυτή ΤΑΚΤΟΠΟΙΕΙ και δεν ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ τι ς κατασκευές αυτές και σου δίνει την δυνατότητα να τα μεταβιβάσεις (πράγμα που μέχρι τώρα δεν μπορούσες –ρώτα συμβολαιογράφο..---δεν φαντάζομαι να σε χρεώσει κάτι για την ερώτηση--- για του λόγου το αληθές), που πληρώνεις τον καφέ από 4-7 ευρώ , το γάλα στην διπλασία τιμή σχεδόν από όλη την Ευρώπη η αμοιβή του μηχανικού σου φάνηκε μεγάλη ; Πριν τα πάρεις στο κρανίο θα σου συνιστούσα να κάνεις ένα κρύο ντουζακι να δροσιστείς κιόλας μια και η ξαπλώστρα στην παραλία κοστίζει κάτι παραπάνω και η βενζίνη έχει ξεπεράσει το 1,5 ευρώ φέτος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ……"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
-----------------------------------------------------------------------------

"Φίλε μου απο οτι καταλαβαίνω βλέπεις το θέμα απο μια διαφορετική σκοπιά.
Αν και δυσκολεύτηκα να καταλάβω τι ακριβως εννοείς μιας και τα σημεία στίξης που χρησιμοποίησες ήταν ελάχιστα, φαίνεται τα χτύπησε και αυτά η οικονομική κρίση.


Αφού λοιπόν στη χώρα μας υπάρχει μια γενικότερη κρίση αξίων και θέσμων, αφού ο κάφες έχει πάει 7 ευρώ και η βενζίνη 2, το γάλα ειναι πανάκριβο και η ξαπλώστρα υπερτιμημένη, αφού ο υδραυλικός βγάζει τα διπλάσια απο εσένα που σπούδαζες τόσα χρόνια

ε τότε καλά κανει και το κράτος υποχρεώνει τον ιδιοκτήτη να πληρώσει πέρα από πρόστιμα παράβολα κλπ και ένα σκασμό λεφτά στον μηχανικό. ίσως και στον ίδιο μηχανικό που έβαλε τη σφραγίδα του στην παρανομία. στον ίδιο μηχανικό που επέβλεπε τις όποιες εργασίες και έκανε την όποια αυτοψία....


δηλαδή με λίγα λόγια μας λες αφου πληρώσαμε μηχανικό, εργολάβο κλπ για να αποκτήσουμε την όποια ιδιοκτησία με τις όποιες παρανομίες θα πρεπει παλι να ξαναφωναξούμε μηχανικό , ισως και τον ίδιο, να πάρει έξτρα αμοιβή για να επιβεβαιώσει την παρανομία του ή να κανει αυτοψία στη δουλειά ενός άλλου μηχανικού.

φαίνεται λογικό μπροστά στη κρίση που υπάρχει, μόνο που ξεχνάς κατι στα παραδείγματα που ανάφερες. Τη δυνατότητα επιλογής!!!

Προσωπικά εγώ δεν πάω εκεί που ο καφές εχει 7 ευρω και απαξιώνω αυτούς που το προτιμούν, ούτε με ενδιαφέρει η ξαπλώστρα , όσο για τη βενζίνη προτιμώ πια τα μέσα μαζικής μεταφόρας .

Αντίθετα με τη δική σας περιπτώση δεν εχουμε δυνατότητα επιλογής και θα πρέπει με τις ευλογιες των συνδικάτων σας να σας χρυσοπληρωσουμε...

Μας βάζουν στο εξής δίλλημα ή δεν τα νομιμοποιείς και έχεις τρεξίματα και γκρεμίσματα ή πληρώνεις ακριβά, ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ! και εαν δεν έχεις? και εαν δεν εισπράττεις ενοίκια? ή αλλα εισοδήματα?

αλλά εσένα σου φαίνεται λογικό η αμοιβή να ανέρχεται στα 650 ευρώ για μια γκαρσονιέρα με ημιυπαίθριους 4 τμ!!!

Σταματάω εδώ και πάω να κάνω ένα κρύο ντουζάκι, σύμφωνα με την υψήλου επιπέδου αποστροφή του κειμένου σου."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

Share on Facebook