Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Ο Ιμπαγάσα και o Σέρβος μάνατζερ για Σένα


Το πιο εύκολο που μπορεί να κάνει ένας δημοσιογράφος για να γίνει ελκυστικός σε μια μεταγραφική υπόθεση είναι να προβάλει ένα τηλεφώνημα που εμπλέκει δύο παίκτες. Αυτόν παίζει ήδη στην ομάδα και αυτόν που χαρακτηρίζεται σοβαρός υποψήφιος στόχος...




Αυτό συμβαίνει σχεδόν πάντα και άλλοτε το τηλεφώνημα αποτελεί αποκύημα της φαντασίας του δημοσιογράφου και κάποιες φορές είναι η πραγματικότητα. Όπως στην περίπτωση του Μάρκος Σένα.


Τον βραζιλιάνο, που πολιτογραφήθηκε Ισπανός και αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2008, πήρε τηλέφωνο ο Ιμπαγάσα και του μίλησε για τον Ολυμπιακό. Ο Σένα δεν έδειξε αδιάφορος. Ηταν, όμως, μπερδεμένος. Διότι έκανε λόγο για διάφορα τηλεφωνήματα γνωστών και αγνώστων που προκαλούν σύγχυση.


Τι εννοούσε ο ποιητής; Ότι στην υπόθεση μπλέχτηκε από το πουθενά ένας Σέρβος μάνατζερ. Κάποιοι λένε ότι είναι ο περίφημος Βέκιτς, κάποιοι άλλοι ότι πρόκειται για άλλο πρόσωπο. Το θέμα είναι ότι δημιουργήθηκε μια σύγχυση. Διότι ο Σένα άρχισε πάλι να το… παίρνει αλλιώς.


Στην αρχή ο μάνατζέρ του είχε έρθει σε επαφή με τον μάνατζερ του Ιμπαγάσα και είχαν μιλήσει για το ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα. Ο Σένα ζητούσε αρκετά, αλλά κάποια στιγμή λέγεται ότι είχε πάρει απόφαση να πέσει στα 2 με 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο μάνατζερ του Ιμπαγάσα, μάλιστα, είχε μιλήσει με τη Βιγιαρέαλ για το θέμα. Και είχε φανεί ότι οι δύο πλευρές θα τα έβρισκαν στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ για έναν παίκτη που μένει ελεύθερος σε ένα χρόνο.


Από τη στιγμή, όμως, που μπήκε ο Σέρβος μάνατζερ στην υπόθεση, άλλαξαν πάλι τα δεδομένα. Είπαν του Σένα ότι ο Ολυμπιακός έχει 100 εκατομμύρια για μεταγραφές και ότι αυτός μπορεί να πάρει πάνω από 3 εκατ. ευρώ. Κοντά στα 3,5 εκατ. ευρώ.


Στη Βιγιαρέαλ, πάντως, λένε ότι δεν τους πλησίασε κανένας. Παρά μόνο ο Καμάνιο. Λέτε να είναι θετικό στοιχείο για τους «ερυθρόλευκους»; Ναι. Και λέγεται ότι μέσα στο σαββατοκύριακο (αν βρουν χρόνο οι υπεύθυνοι μεταγραφών γιατί έχουν και έχουν και κοινωνικές υποχρεώσεις) να υπάρξουν εξελίξεις.

ΥΓ. Ο Σένα, πάντως, αρέσει. Είτε με τον Σέρβο είτε με τον αρχικό μάνατζερ μπορεί να γίνει η δουλειά!

ΥΓ2: Καλή κουβέντα από μάνατζερ για παίκτη άλλου μάνατζερ δεν ακούς. Ξέρετε τι άρχισε να λέει ένας αθεόφοβος μόλις άκουσε τα του Ριέρα; Ότι δεν μπορούσε να καταλάβει πως έναν παίκτη που με τις κατάλληλες προϋποθέσεις μπορούσε να αποκτηθεί με 1 με 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ο Ολυμπιακός θα δώσει 5 εκατ. ευρώ. Αντε να βρεις άκρη…

ΥΓ3: Τρελαίνει κόσμο ο Μαρινάκης. Παίρνει παίκτες συνεχώς. Και το καλό είναι ότι -ανεξάρτητα από την αξία του καθενός- παίρνει παίκτες εκεί που έχει πραγματικά ανάγκη η ομάδα. Δεν κάνει, δηλαδή, κάποια λάθη του παρελθόντος. Όταν, δηλαδή, είχε ανάγκη η ομάδα να πάρει κεντρικό αμυντικό και στο τέλος έπαιρνε σέντερ φορ ή «δεκάρι».

theplayer.gr

Share on Facebook