Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

"«Φούσκα» οι μετοχές της Tesla;"


"Μετά από εντυπωσιακή πορεία λίγων ημερών, οι μετοχές της Tesla στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έχουν πάρει την κατιούσα… Από την Αρχική Δημόσια Προσφορά 13,3 εκατ. μετοχών στην τιμή των 17 ευρώ στις 28 Ιουνίου η αμερικανική εταιρία έβαλε στα ταμεία της 226,1 εκατ. δολάρια. Κατά τη δεύτερη ημέρα συναλλαγής των μετοχών, στις 30 Ιουνίου, η τιμή εκτοξεύθηκε στα 30,42 δολάρια. Από εκείνη τη μέρα όμως η μετοχή χάνει σταδιακά την αξία της και...

πλέον βρίσκεται λίγο πάνω από τα 16 δολάρια.
Ο αρχικός ενθουσιασμός για μια εταιρία με τόσο προοδευτικά προϊόντα (η Tesla κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα και πρόσφατα ανακοίνωσε τα σχέδιά της για αύξηση της γκάμας των μοντέλων της) έδωσε τη θέση του στον προβληματισμό για το μέλλον των πανάκριβων ακόμη ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στο κακό κλίμα συντελούν και τα αυξημένα χρέη της εταιρίας, η οποία μέσα σε λίγα χρόνια έκανε πολύ μεγάλες επενδύσεις.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι λίγες ημέρες πριν από την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla είχε υπογράψει μια σημαντική συμφωνία συνεργασίας με την Toyota.
protothema.gr"

Share on Facebook