Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Σεμινάριο 1ο : "Τι θα πει είδηση στην Ελλάδα!"

Είδηση γενικά θα πει η ανακοίνωση πρόσφατων γεγονότων ή συμβάντων.. (στο περίπου βέβαια... δεν είμαστε και ο Μπαμπινιώτης....!)
Ισχύει αυτό όμως στην Ελλάδα?
Θα  το αναλύσουμε εμείς  παρακάτω...(πολύ ακαδημαϊκό αυτό..!)....
τώρα που τα ξέρουμε πλέον καλά...!
Θα νομίζει κανείς πως οι ειδήσεις λόγω κάποιου...  φυσικού νόμου...
 γίνονται πάντα γνωστές και είναι αδύνατο να μείνουν κρυμμένες, και απλά στην Ελλάδα επιλέγουν οι εργοδότες  ποια είδηση τους βολεύει....
και σε αυτήν δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα μέσο των υπαλλήλων τους βέβαια...!

Κατά μία πρώτη προσέγγιση αυτό είναι εν μέρει αλήθεια,
ιδιαίτερα τώρα με το ίντερνετ και τα τηλέφωνα είναι όντως δύσκολο να κρυφτεί τελείως μια είδηση, δηλαδή αν σκάσει μία βόμβα σε μία γειτονιά (παράδειγμα βέβαια..)
όσο και να θέλει κάποιος να το αποκρύψει όλο και κάποιος θα το άκουσε και θα το πει στο τηλ ή θα το γράψει στο ίντερνετ...

Άρα έστω και σε ένα μικρό κοινό αυτό θα διαδοθεί...
Ποιο είναι το αποτελέσμα αυτού όμως?? Κάποιοι που έτυχε να μάθουν γνωρίζουν και ο πολύς ο κόσμος δεν  μαθαίνει τίποτα?? Σωστό μεν αυτό αλλά είναι αρκετό??

Όχι βέβαια γιατί σήμερα αυτό το κάτι το ξέρουν αυτοί οι "λίγοι" και άυριο  άλλοι "λίγοι" με συνέπεια  η προσπάθεια γενικής απόκρυψης ουσιαστικά είναι στον αέρα!!

Τι γίνεται λοιπόν στην Ελλάδα  του σήμερα? Μα φυσικά επειδή όλοι οι "παίχτες" γνωρίζουν πως η είδηση είναι δύσκολο να μην βγει πουθενά...  πλέον έχουν φτάσει το παιχνίδι μία πίστα παραπάνω...!

Φτιάχνουν ειδήσεις! Και όχι μόνο τις φτιάχνουν αλλά τις διαδίδουν κιόλας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο(τηλεόραση, εφημερίδες, ιντερνετ).

Έτσι και κανείς δεν μπορέι να τους κατηγορήσει ότι "θάβουν" τις ειδήσεις αλλά και ο σκοπός του "θαψίματος" πετυχαίνεται καλύτερα με την διάδοση της κατασκευασμένης γιαυτό είδησης!!

Συνεπώς...  είδηση στην Ελλάδα σήμερα θα πει: "κατασκευή ανακοίνωσης, υποτιθέμενων γεγονότων ή συμβάντων στην υπηρεσία του σκοπού"...

Υ.Γ. Συνηθίστε το μάθημα από εμάς...  γιατί ούτως ή άλλως τώρα με τις αλλαγές στη παιδεία...  σε πολλά σχολεία..  τα ποντίκια θα μείνουν μέσα στις τάξεις για να κάνουν μάθημα!!

Υ..Γ. Προς ενημέρωση των μαθητών...  τα σεμινάρια θα συνεχιστούν... και μετά τις εκλογές (!)... δεν σταματάμε... το πρόβλημα της παιδείας στην Ελλάδα είναι τεράστιο!







Share on Facebook