Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Η δίκη για τις επιθέσεις στη Μουμπάι το Νοέμβριο του 2008 ολοκληρώθηκε


Η ετυμηγορία στις 3 Μαΐου.

Η δίκη ενός Πακιστανού 22 ετών,του μοναδικού επιζώντα κατηγορούμενου για τις επιθέσεις στη Μπουμπάι (Βομβάη), που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 166 άνθρωποι το Νοέμβριο του 2008, ολοκληρώθηκε σήμερα και η ετυμηγορία θα ανακοινωθεί στις 3 Μαΐου, ανακοινώθηκε σήμερα από τον εισαγγελέα της έδρας.

Ο Ατζμάλ Αμίρ Ιμάμ, αποκαλούμενος και "Κασάμπ", κατηγορείται ότι ήταν ένα από τα μέλη της ομάδας των ...
βαριά οπλισμένων ανδρών που προκάλεσαν το μακελειό από τις 26 μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2008 σε πολυτελή ξενοδοχεία, ένα ρεστοράν, τον σιδηροδρομικό σταθμό και σε μία εβραίκή συναγωγή στη Μουμπάι.

Η διώκουσα αρχή και η υπεράσπιση ολοκλήρωσαν τα επιχειρήματά τους και το δικαστήριο εξέτασε πάνω από 650 μάρτυρες στην υπόθεση με τον μοναδικό επιζώντα κατηγορούμενο, μέλος της εδρεύουσας στο Πακιστάν οργάνωσης Λασχάρ-ι-Τάϊμπα (Let). Ο τελευταίος αντιμετωπίζει 86 κατηγορίες και εάν κριθεί ένοχος μπορεί να του επιβληθεί ακόμη και η ποινή του θανάτου. Η δίκη ξεκίνησε στις 8 Μαίου πέρυσι.

Οι επιθέσεις του Νοεμβρίου του 2008 είχαν αρνητικές συνέπειες στις σχέσεις μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών,Ινδίας και Πακιστάν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Κασάμπ συνελήφθη το πρωί όταν μαζί με εννέα άλλους τρομοκράτες έφθασαν στη Μουμπάι με σκάφος από το Καράτσι και άρχισαν τις επιθέσεις. Μεταξύ των νεκρών ήταν και 26 ξένοι υπήκοοι.




Share on Facebook