Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Αντιδράσεις για την ομάδα «ΔΙΑΣ»


Έχει το όνομα του θεού του Ολύμπου, όμως η νέα ομάδα «Δίας» που συστήνεται με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, εκτιμάται ότι αποτελεί μία ακόμη κίνηση εντυπωσιασμού και όχι ουσίας...



Η σύσταση της ομάδας ξεκίνησε και στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων και ήδη προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις, πολλές εκ των οποίων εκφράζονται δημοσίως και άλλες απλώς μένουν κατ΄ οίκον.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και χωρίς να ερωτηθεί καν η τοπική ηγεσία, αποφάσισε ότι η ομάδα των Ιωαννίνων θα πρέπει να αποτελείται από είκοσι αστυνομικούς.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η δύναμη αυτή θα αφαιρεθεί από άλλες υπηρεσίες, οι οποίες αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρά προβλήματα έλλειψης προσωπικού.
Από πολλούς επίσης αμφισβητείται και η αποτελεσματικότητά της, καθώς τα προβλήματα των Ιωαννίνων είναι άλλης υφής και η μορφή της εγκληματικότητας διαφορετική από εκείνη της Αθήνας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι ομάδες «ΔΙΑΣ» θα αναπτύσσονται σε δυάδες και θα καλύπτουν τομείς της Αστυνομικής Διεύθυνσης κινούμενοι με μοτοσικλέτες.
Για απόφαση που δεν θα έχει κανένα πρακτικά αποτέλεσμα, αλλά αντιθέτως θα στερήσει προσωπικό από νευραλγικές υπηρεσίες έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων Γιώργος Παπατσίμπας, για να συμπληρώσει ότι η νέα πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας καλλιέργησαν πολλές προσδοκίες στις οποίες δύσκολα μπορούν να ανταποκριθούν.

Καυτηρίασε ακόμη το γεγονός λήψης αποφάσεων για όσα πρέπει να γίνουν στην περιφέρεια από την Αθήνα, η οποία δεν έχει ούτε την γνώση ούτε την εμπειρία της περιοχής και σημείωσε ότι η τοπική ηγεσία θα πρέπει να έχει άποψη και ρόλο σε όσα αφορούν την Αστυνομική Διεύθυνση και το Νομό.

epiruspost

Share on Facebook