Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Κούπερ: Η ομάδα έχει αδειάσει


Ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του εμφανίστηκε στις δηλώσεις του μετά τη νίκη του Άρη επί του Λεβαδειακού ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, τονίζοντας πως η ομάδα του έχει μείνει από δυνάμεις. Ο Δημήτρης Φαράντος...



...από τη μεριά των Βοιωτών, υπογράμμισε πως τα πράγματα όσον αφορά στην παραμονή των «πράσινων» είναι δύσκολα, ωστόσο τόνισε πως η ομάδα θα συνεχίσει να παλεύει ως το τέλος.

«Πάντα μετά από μια μεγάλη προσπάθεια όπως αυτή της περασμένης Πέμπτης, ο προπονητής ανησυχεί κυρίως επί του τομέας της αποκατάστασης των παικτών. Oχι τόσο για την σωματική προσπάθεια, αλλά κυρίως για το στρες, την ένταση και την ψυχολογία. Πιστεύω ότι αυτό φάνηκε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, όπου δείξαμε σαν να μας ενοχλούσε η μπάλα. Κάναμε πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, ήμασταν καλύτεροι και φθάναμε καλύτερα στην αντίπαλη περιοχή, απέναντι σε μια πολυπρόσωπη άμυνα που είχε σαν αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν οι χώροι. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, κερδίσαμε και κλειδώσαμε την παρουσία μας στα πλέι οφ», είπε αρχικά ο Κούπερ και συμπλήρωσε:

«Θεωρώ ότι στο κρίσιμο σημείο βρήκαμε μια ταυτότητα και σταθερότητα, αλλά κι έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Με χαροποιεί ιδιαίτερα το ότι η δική μου ομάδα έχει πάρει μια κοινή δέσμευση κι αυτό δεν το πετυχαίνεις εύκολα σε μια ομάδα. Όλοι αντιλαμβάνονται την σημασία της παρουσίας τους και στην τελική ανάλυση, όλοι βάζουν την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους. Και ανεξαρτήτως προσωπικοτήτων, όταν όλοι πηγαίνουμε στην ίδια πορεία, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Η πίεση που έχουμε για να πετύχουμε τον τελικό στόχο, μας δίνει και έξτρα κίνητρο και διαφορετική ψυχική διάθεση, αφού όλοι ενωμένοι κοιτάζουμε μπροστά.

Πρώτα εγώ έχω απαιτήσεις από τους παίκτες μου και απαιτώ να δίνουν το μέγιστο. Η ομάδα αυτή τη στιγμή έχει αδειάσει. Δηλαδή το τάνκερ έχει αδειάσει. Γι' αυτό είναι καλό που θα ξεκουραστούμε μια εβδομάδα, αφού θα μας βοηθήσει για να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας, για να φθάσουμε στον κοινό στόχο, γιατί θεωρώ ότι φέτος είναι η χρονιά μας. Χαίρεται ο κόσμος, έχει κίνητρο και είναι σημαντική η προσπάθεια που κάνει. Εμείς κερδίζουμε κίνητρο από τους οπαδούς μας και οι οπαδοί μας από εμάς. Θεωρώ ότι διαπιστώνει την αυτοθυσία και τη μεγάλη προσπάθεια».

Για τις ομάδες που είναι στην ζώνη του υποβιβασμού, είπε «καταλαβαίνω τις δύσκολες στιγμές που περνάνε αυτές οι ομάδες που κινδυνεύουν με υποβιβασμό. Έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση και σέβομαι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν».

Για την υποδοχή μετά την πρόκριση στο τελικό του Κυπέλλου, επισήμανε: «Θεωρώ ότι το να βλέπεις εκδηλώσεις τόσο μεγάλου ενθουσιασμού, σε αγγίζουν πολύ. Μας γεμίζουν με επιπλέον απαίτηση. Γι' αυτό, το να καταφέρνεις να δίνεις χαρές στους οπαδούς, είναι ανεκτίμητο. Τις προσφέρεις και δεν μιλάς. Αυτό που μας μετέδωσαν είναι ότι πλέον η δέσμευσή μας είναι να αφήσουμε τη ψυχή μας στο γήπεδο. Αυτό προσπαθώ να μεταφέρω στην ομάδα. Να μην ξεχνάνε αυτές τις στιγμές και να μην ξεχνάνε τι κρύβεται πίσω από την ομάδα. Διότι πίσω από τη δική μας δουλειά, κρύβεται ένας απίστευτος λαός. Εμείς λοιπόν πρέπει να δίνουμε ότι περισσότερο διαθέτουμε. Οσο κρύος κι αν θέλεις να είσαι, πρέπει να τα πεις. Προσωπικά πάντως, διασκέδασα απίστευτα εκείνη την ημέρα».

«Για μένα δεν σημαίνει κάτι το ότι κέρδισε η Λάρισα, αλλά είναι αρνητικό για μας ότι πέρασε ο Εργοτέλης από τη Καβάλα», είπε ο Φαράντος και συμπλήρωσε:

«Παίζαμε ίσως στην πιο δύσκολη έδρα του πρωταθλήματος και ξέραμε ποιον είχαμε να αντιμετωπίσαμε. Προετοιμαστήκαμε καλά, ούτως ώστε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και στο πρώτο ημίχρονο θα έλεγα ότι δεν νιώσαμε ιδιαίτερους κινδύνους.

Ενώ είχαμε πει όμως ότι ο Άρης είναι μια επικίνδυνη ομάδα στις στημένες φάσεις, τελικά δεν αποφύγαμε το γκολ από τον Νέτο. Γενικότερα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης ανέβασε ρυθμούς. Να του δώσω συγχαρητήρια για την πορεία του, ενώ εμείς θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας, μέχρι το τελευταίο λεπτό του πρωταθλήματος».

http://www.sportdog.gr


Share on Facebook