Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Βενζινοπώλης έδειρε ελεγκτές!


ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ
ΟΤΙ ΟΙ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΕΣ

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν σε έλεγχο σε πρατήριο καυσίμων στη λεωφόρο Μεσογείων. Οι ελεγκτές του υπουργείου περιβάλλοντος δεν πίστευαν στα μάτια τους σε έλεγχο που πήγαν να κάνουν σε πρατήριο στην λεωφόρο Μεσογείων...



...Από την πρώτη στιγμή υπήρξε έλλειψη συνεργασίας από τους υπαλλήλους του πρατηρίου, οι οποίοι στην αρχή έκλεισαν την είσοδο και εν συνεχεία ισχυρίστηκαν ότι οι δεξαμενές καυσίμων ήταν άδειες και δεν υπήρχε σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής καυσίμων.

Τα καλύτερα όμως έγιναν μετά. Ο ίδιος ο βενζινοπώλης προσπάθησε να τους εμποδίσει και μάλιστα όπως καταγγέλουν δεν δίστασε να τους βρίσει, αλλά και να χειροδικήσει εις βάρος ελεγκτή. Μάλιστα, επέτρεψε σε βυτιοφόρο να παραδώσει πετρέλαιο κίνησης, προσπαθώντας έτσι να κάνει παράνομη πρόσμιξη νέου καυσίμου στη δεξαμενή δειγματοληψίας.

Για να μπορέσουν να κάνουν την δουλειά τους οι ελεγκτές κάλεσαν την αστυνομία!

Αυτά που ανακάλυψαν είναι πρωτοφανή!

Σημειώνεται ότι, το βυτιοφόρο που τροφοδότησε με πετρέλαιο κίνησης (3.000 λίτρα) το πρατήριο, παρέδωσε και 20.000 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης, ποσότητα που δεν δικαιολογείται αφού το πρατήριο -σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας του- διαθέτει μία μόνο δεξαμενή χωρητικότητας 7.000 λίτρων.

Στον επιτόπιο έλεγχο δείγματος πετρελαίου κίνησης, διαπιστώθηκε περιεκτικότητα σε θείο ύψους 661 ppm, με επιτρεπόμενο ανώτατο όριο τα 10 ppm.

Οι ελεγκτές πήραν και άλλα δείγματα και τα έστειλαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Ο υφυπουργός περιβάλλοντος έστειλε την υπόθεση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών


http://www.newsit.gr



Share on Facebook