Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Απάντηση σε ανάρτηση αναγνώστη για τους "Αρβύλα"


"1)όχι αλλά αν συμβεί και στην Ελλάδα μια φορά (να φτάσει μεχρι τα δικαστήρια η υπόθεση και όχι απλά να τελειώσει με εξώδικο το οποίο κάποιο στέλνουν απλά και μόνο για αυτοπροβολή μέσω της εκπομπής) σίγουρα θα πρέπει -τουλάχιστον-να βιντεοσκοποιηθεί.Όσον αφορά το χρήμα η ίδια διαδικασία ψευδοδημιουργίας χρήματος τηρείται σε όλες τις χώρες,απλά αυτοί το παρουσιάσαν.

2)Άλλο πίστη και άλλο εκκλησία καθώς κατα τη γνώμη μου όποιος πιστεύει πραγματικά δεν είναι απαραίτητο οτι πηγαίνει ή οτι θα πρέπει να πηγαίνει στην εκκλησία...

Η πίστη βρίσκεται στην ψυχή του ανθρώπου.Το ότι καποιοι προσπαθούν πείσουν πως το μόνο μέρος που έχει αποτέλεσμα (ή αντίκρισμα αν θέλεις)η πίστη-και άρα ειναι αληθινή-είναι η εκκλησία είναι λάθος

3)Σε αυτή τη τόσο σάπια με γεμάτη πολιτικα,κερδοσκοπικα κλπ συμφέροντα τηλεόραση,ναι,οι ''Αρβύλα''προσφέρουν έστω λίγο γέλιο και αισιοδοξία τουλάχιστον σε εμάς τους νέους που θα βγούμε αυριο-μεθαύριο στην κοινωνία.

4)Αν αντιλήφθικα σωστά δεν πρότειναν απόρριψη της θρησκείας και του θρησκευτικού αισθήματος γενικότερα απλά ανέφεραν με συγκεκριμένα στοιχεία (βίντεο κυρίως) πως κάποιοι υψηλά ιστάμενοι(μιλάμε για την Εκκλησία που υποτίθεται είναι όλοι ίσοι ενώ ακόμα και εκει υπάρχουν διαβαθμίσεις-από διάκονο εως πατριάρχη με ανώτερα αξιώματα'') βρίσκουν ευκαιρία να πλουτίσουν και να κάνουν μπίζνες μεσω της Εκκλησίας

5)Δεν νομίζω πως έβρισαν καποιον εκτός από τους κάθε λογής δήθεν επαναστάτες που φτάνουν μέχρι το σημείο να ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ 15χρονο παλικάρι υποτίθεται για να ''γκρεμίσουν το σύστημα''

6)Θα συμφωνήσω με το σχόλιό σου.

7)Διερωτώμαι:γιατί θα πρέπει να έχουμε οι άνθρωποι εκπροσώπους για να φτάσουμε στο Θεό?Τί είναι Θεός?ο καθένας τον ορίζει διαφορετικά και ο καθένας βρίσκει το δικό του ''μονοπατι'' για να φτάσει σ'Αυτόν.

8)ουδέν σχόλιο

9)Δεν ξέρω και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν έχουν γίνει στην Ελλάδα ή στην Ορθόδοξη Εκκλησία,πάντως γίνονται από ''εκπροσώπους του Θεού'' στην Καθολική που εντάσσεται στο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


---------------------------

1)Δεν είπε κανείς οτι έχουν τέλεια δικαιοσύνη.Τουλάχιστον εκεί μπορεί ακόμα και ο φτωχός να αντιμετωπίσει τον πλούσιο.Θυμηθείτε την απόφαση κατά των καπνοβιομηχανιών.
2)Προσωπικά δεν θεώρησα ΠΟΤΕ τον εαυτό μου μέλος της εκκλησίας.Ανοίκω στο ποιμνίο του ένα και μοναδικού Θεού.Η εκκλησία δεν ειναι κριτής, αλλά αντιπρόσωπος του Θεού.
3)Θεωρώ οτι προσφέρει σάτιρα και ιδέες που ο οποιοσδήποτε μπορει να απορρίψει ή να αποδεχτεί.Παντα δική μας είναι η απόφαση.Μην φτάνουμε σε επίπεδα σκοταδισμού.
4)Στην Τουρκία απαγορεύτηκε η είσοδος στην ιστιοσελίδα του συγκεκριμένου επιστήμονα.Μπορεί να μην με εκφραζει άλλα και παλι είναι μια αποψη.
5)Είμαι κατά των υβριστικών εκφράσεων αλλά δεν μπορώ να δεχτώ τετοιες αντιδράσεις(εξώδικα) οταν ο ίδιος ο Χριστός μας δίδαξε παραβολές ενάρετες παραβολές καθθώς και οι απόστολοι που μας δίδαξαν Πλην αγαπάτε τους εχθρούς υμών και αγαθοποιείται...,
6)Δεν μου άρεσε καθόλου, η κίνηση του περιοδικού Focus.Ασ απαντήσουμε όμως αναλόγως.
7)Ντρέπομαι να έχω εκπρόσωπο της εκκλησιας προς το Θεό που καταπατά όσα πιστεύω και διδάχτηκα(κλεψιές από παγκάρια,κακοποιήσεις ανήλικων,τόνους χρυσαφικών και ειδωλολατρικων αντικειμένων παρατηρώ κατά την εμφάνιση τους σε παρελάσεις και ακομα κατα την διάρκεια των Κυριακάτικων λειτουργιών)
8)Η εκκλησία πάντα αντιδρούσε και αποδεχόταν καθυστερημένα την εξέλιξη του ανθρώπινου γένους (βιομηχανικα, τεχνολογικά κ.α. Μην μου πείτε ότι δεν υπάρχει ιερέας που δεν χρεισιμοποιεί υπολογιστές.Κάποτε ηταν σατανικές συσκευές.
9)Δεν έχουμε κατι ξεχωριστό σε σχεση με πολίτες ξένης χώρας.Ολοι είμαστε παιδιά του Θεού.Και οι καθολικοί στον ίδιο Θεό πιστεύουν.
Σαν χώρα είμαστε στο χείλος της οικονομικής κρίσης.Που είναι η εκκλησία που τόσα χρονια μου διδασκει ''ο έχω 2 χιτώνες να δίνει στον άπορο τον ένα''...?
Είναι στα Ευρωπαικά δικαστηρια.Και πολύ χαμηλά στην εκτίμησή μου.

Είμαι ένας πιστος που κάθε μέρα η εκκλησία με διώχνει μακριά της.Δυναμώνει όμως την πίστη μου.
Share on Facebook