Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Με το δεξί στα πλέι οφ Ομόνοια-Ανόρθωση


ΤΟ 2 ΣΤΑ 2 ΕΚΑΝΕ Η ΟΜΟΝΟΙΑ

Το 2 στα 2 απέναντι στον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ πανηγύρισε η Ομόνοια. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή επικράτησε με 1-0 στο κυπριακό el classico στην 1η αγωνιστική των πλέι οφ, χάρη στο τέρμα του Αλωνεύτη στο 49ο λεπτό, μία μόλις εβδομάδα μετά...



...τη νίκη της με 2-1 στο μεταξύ τους ντέρμπι στο πλαίσιο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στα πλέι οφ και η Ανόρθωση, που κέρδισε με 2-0 τον Απόλλωνα και παρέμεινε στη 2η θέση.

ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια 0-1 (49’ Αλωνεύτης)

Κάθε ελπίδα του ΑΠΟΕΛ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα σκότωσε η Ομόνοια, που επικράτησε με 1-0 στο ΓΣΠ και τον άφησε στο -10 από την κορυφή.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρα, θέλοντας να πάρει την πολύτιμη νίκη και παράλληλα... εκδίκηση για την ήττα στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας. Η καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους ήταν στο 40ο λεπτό, όταν ο Μαρσίνιο επιχείρησε ένα σουτ μέσα στην περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Γιωργαλλίδη.

Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν ιδανικό ξεκίνημα στην επανάληψη, καθώς τέσσερα λεπτά μετά τη σέντρα, ο Αλωνεύτης βρέθηκε μόνος απέναντι στον Χιώτη και δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον έλληνα γκολκίπερ και να κάνει το 1-0. Ο ΑΠΟΕΛ, δεν μπόρεσε στη συνέχεια να απειλήσει με ιδιαίτερες αξιώσεις τα καρέ του Γιωργαλλίδη, ενώ η Ομόνοια, από την πλευρά της, δεν κυνήγησε κάτι περισσότερο και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους πράσινους να πανηγυρίζουν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη επί του αιώνιου αντιπάλου.

Ανόρθωση – Απόλλων Λεμεσού 2-0 (44’ Μάντζιος, 90’πεν. Μαραγκός)

Αποφασισμένη να κυνηγήσει μέχρι τέλους την υπόθεση τίτλου είναι η Ανόρθωση, που κέρδισε με 2-0 τον Απόλλωνα και διατηρήθηκε στο -4 από την Ομόνοια, ενώ η ομάδα της Λεμεσού έχασε την ευκαιρία να μειώσει την απόσταση από την 1η θέση.

Οι παίκτες του Νικολάου μπήκαν με περισσότερη όρεξη στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Σβαλόφσκι. Η πίεση των γηπεδούχων απέφερε καρπούς στο 44ο λεπτό, όταν ο Σεϊρού γέμισε για τον Μάντζιο, που με κοντινό πλασέ έγραψε το 1-0.

Ο Απόλλων κυνήγησε το γκολ της ισοφάρισης στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά ο Νάγκι ήταν αποτελεσματικός και διατήρησε ανέπαφη την εστία του. Η Ανόρθωση πίεσε στη συνέχεια για το δεύτερο τέρμα, με το οποίο θα κλείδωνε τη νίκη και στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας, ο Μαραγκός κέρδισε πέναλτι από τον Λόπεζ, που αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 από τα 11 βήματα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ:
ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια 0-1 (49’ Αλωνεύτης)
Ανόρθωση – Απόλλων Λεμεσού 2-0 (44’ Μάντζιος, 90’πεν. Μαραγκός)

http://www.sport.gr/

Share on Facebook