Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Κατασχέθηκαν 45000 επικίνδυνες κροτίδες


ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Στην κατάσχεση 45.000 κροτίδων, προχώρησαν αστυνομικοί στα Χανιά , όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την αστυνομική διεύθυνση του νομού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά ...
τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν συνελήφθη ένας 33χρόνος από τα Χανιά, καθώς σε αποθήκη που διατηρούσε στην περιοχή των Τσικαλαριών βρέθηκαν 45.000 κροτίδες ιταλικής και κινεζικής προέλευσης.

"Οι έλεγχοι, είναι συνεχείς ," τόνισε ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων Παντελής Μουρτζανός που επεσήμανε τους κινδύνους που υπάρχουν από τη χρήση κροτίδων και φωτοβολίδων.

Σύμφωνα ,με τον ίδιο μέχρι και σήμερα, έχουν γίνει περισσότεροι από 100 έλεγχοι σε καταστήματα και αποθήκες των Χανίων.

Από την πλευρά του ο διοικητής της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χανίων, Αρτέμιος Κουτσαφτάκης, ανέφερε ότι μεταξύ των κροτίδων που κατασχέθηκαν αυτές που προερχόταν από την Κίνα, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες καθώς όπως εξήγησε, περιέχουν 14 γραμμάρια πυροτεχνικής ύλης, με ισχύ, επταπλάσια των κροτίδων ιταλικής προέλευσης.

" Αν σκεφτούμε ότι οι κροτίδες ιταλικής προέλευσης έχουν προκαλέσει ακρωτηριασμούς σε δάχτυλα, φανταστείτε η κροτίδα από την Κίνα σε περίπτωση ατυχήματος, τι βλάβες μπορεί να προκαλέσει," είπε χαρακτηριστικά.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και τις επόμενες ημέρες.



Share on Facebook