Σάββατο 3 Απριλίου 2010

ΛΑΟΣ-ΧΡΙΣΤΟΣ


"Δεν υπάρχει άλλη περίοδος στη νεότερη ιστορία μας που ο λαός μας να μοιάζει περισσότερο με τον ίδιο το Χριστούλη και τα δισχιλιόχρονα Πάθη του. Ειδικά εφέτος, όλα τα βάσανα του γλυκύτατου Ιησού, βρίσκουν ευθεία δραματουργική εξομοίωση με το λαό μας.. Ονόματα, μηνύματα, ίντριγκες, προβοκάτσιες, προδοσίες και εξωνημένα συμφέροντα, όσα χαράζουν την τραγική διαδρομή του Θεανθρώπου, συμπεριλαμβάνονται στην...

κοινωνικοπολιτική ατζέντα του πολύπαθου ετούτου πληρώματος, που οδηγείται άσφαλτα στο δικό του Γολγοθά.

Εδώ Άννες και Καϊάφες, Γραμματείς και Φαρισαίοι, εδώ τα τριάκοντα αργύρια με τους πολλούς σ εμάς Ιούδες, (εδώ ξεπερνάμε το χριστιανικό μύθο) και οι εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσες γυνές, οι εξάψαλμοι, τα δώδεκα ευαγγέλια, και ο Νυμφίος Λαός που «ένδυμα ουκ έχει ίνα εισέλθει» στο Νυμφώνα του, αφού ο αρραβώνας με τους «σύμμαχους» ποτέ δεν εξελίχτηκε σε συμμαχικό γάμο, αφού με το «στρίβειν δια του αρραβώνος», μας πετάνε οσονούπω στα νύχια του …ΔυΝαΤού τέρατος!(Τα κεφαλαία θα τα…θυμηθείτε!) Και ψάχνουμε λοιπόν τους δυο ληστές, να σταυρωθούμε κι εμείς ως έντιμοι πολίτες και δεν τους βρίσκουμε καν! Τόσες εξεταστικές, εμείς ούτε δύο ληστές δεν ξετρυπώσαμε ακόμα για να κοσμήσουμε το σταυρό μας! Μόνοι μας θα σταυρωθούμε, να κι άλλο καινοφανές δρώμενο που ξεπερνάει τη Θεία Σταύρωση! Κι επίσης για κανέναν απ τους Ιούδες μας δεν θ ακούσουμε ποτέ: «Και απελθών απήγξατο»! Κορόιδα είναι; Τ΄’ αρπάξανε τ’ αργύρια, τα σπρώξανε στην Ελβετία και διαμοίρασαν τα ιμάτιά μας, θα κρεμαστούν κιόλας; Για μαλάκες τους έχετε; Θα μου πείτε η Σταύρωση έχει κι Ανάσταση μέσα! Την πανέμορφη ελληνική Ανάσταση, η Περσεφόνη ανεβαίνει στη γη να τροφοδοτήσει τη φωτογενή ελληνική άνοιξη, γι αυτό και το Πάσχα εμείς οι (τέως; ποιος ξέρει πια;) Έλληνες, το λέμε Λαμπρή! Θα έχουμε λοιπόν Ανάσταση; Ναι μας τάζουν οι…αγορές! Αλλά όχι μετά από τρείς μέρες. Μετά από τρία τουλάχιστον χρόνια! Και τι Ανάσταση θα είναι; Να, δεν θα υπάρχει πλέον πρόβλημα! Θα έχουν αποδημήσει εις Κύριον τα γερόντια μας, η νεολαία θα έχει «διδαχθεί» να ζει με δελτίο εργασίας και κοινοβιακό συσσίτιο, και η Ελλάδα-Βαβέλ θα κρούεται καθημερινώς από εκατόν πενήντα διαφορετικές γλώσσες, ενώ οι πελάτες-πολίτες της, ιθαγενείς και ελληνοποιημένοι, θα μιλάνε ένα μίγμα διαλέκτων και τρισβάρβαρων ψευτοελληνικών.. Ακριβώς όπως και πριν 557 χρόνια, στην ΄Αλωση. Ακόμα και τα βυζαντινά κόμματα τα ίδια χρώματα είχανε, Πράσινοι και Βένετοι, δηλαδή…Γαλάζιοι! Αυτή θα είναι λοιπόν η Ανάστασή μας. Διότι ανάσταση σημαίνει…Παλιγγενεσία, ήδη το σλόγκαν «παίζεται» από τώρα για να συνηθίζει η πλέμπα! Και μετά από την Ανάσταση, τι έρχεται; Μα το λένε τα ευαγγέλια: Η…Ανάληψη. Όχι πλέον των τραπεζικών καταθέσεων. Αυτές θα έχουν ολοκληρωτικά περάσει στα χέρια των μεγαλοτοκογλύφων..Την Ανάληψη μας την προτείνουν εις τας.. ουρανίους μονάς!
Γιατί τόχουν βάλει αμέτι-μουχαμέτι στοίχημα, οι μπουκμέικερς , να αλλάξουν και το εθνικό μας σλόγκαν:«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει».. Στοιχηματίζουν ότι θα πεθάνει, και θα «αναστηθεί» ως κέντρο διερχομένων, με εκατομμύρια διάφορους απ όλο τον πλανήτη που θα κατουράνε τα μάρμαρα του Παρθενώνα, ο οποίος ως άλλος Οίκος Εμπορίου θα περιμένει πια τον Μεσσία του με το φραγγέλιο, να διώξει τους εμπόρους απ το ιερό του.
Μόνο που οι Μεσσίες, μας τελειώσανε, μαζί με το Χριστούλη που λέγαμε στην αρχή. Η εποχή που έρχεται δεν θα έχει πλέον Μεσσίες, αλλά μονάχα Μεσίτες! ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟΝ: Τέσπα που λέει κι η πιτσιρικαρία, Καλή Λαμπρή, κι ο Θεός της Ελλάδας που κατά τον Κολοκοτρώνη έβαλε κάποτε την υπογραφή του για τη λευτεριά μας και δεν την παίρνει πίσω, ας μας υπογράψει τουλάχιστον καμιά εγγυητική για το επόμενο δάνειο, να πάρουν οι συνταξιούχοι μας, τα ελάχιστα, ψαλιδισμένα κι αυτά, προσβλητικά ψίχουλα, και ως το καλοκαίρι…βλέπουμε πάλι!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ"



Share on Facebook