Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

"Καταγγελία για την προληπτική και αντισυνταγματική τοποθέτηση του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ"


"Το προεκλογικό σύνθημα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για αξιοκρατία και παραμετρικό της παρεούλας από τον δημόσιο βίο της χώρας καταρρίπτεται με την τοποθέτηση στη θέση του ¨μεγάλου¨ αγροτικοσυνδικαλιστή Χρήστου Χατζηαντωνίου στη θέση του αντιπροέδρου του Ε.Λ.Γ.Α.
Σύμφωνα με την νομοθεσία η θέση του προέδρου...
και του αντιπροέδρου σε τέτοιους οργανισμούς προϋποθέτει απαραίτητα την κατοχή πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών, σε αντίθεση με αυτά που προτάσσει ο νόμος ο εν λόγω κύριος ( Χατζηαντωνίου Χρήστος ) δεν έχει πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών και άρα η τοποθέτηση του είναι άκρως αντισυνταγματική και ταυτόχρονα προκλητική.
Κατ΄ επέκταση λοιπόν η εφαρμογή τέτοιων πολιτικών τοποθετήσεων και πρακτικών είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Κ.Παπανδρέου και της ίδιας της φυσιογνωμίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η παραμέληση της αξιοκρατίας και παράλληλα η υπεροχή της παρεούλας δημιουργεί αξιώσεις στον κάθε πολίτη αυτής της χώρας να απαιτεί από την πλευρά του την τοποθέτησή του σε ανάλογες θέσεις. Δεν είναι λίγοι οι αγρότες που έχουν στην κατοχή τους πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών που κάλλιστα μπορούν να στελεχώσουν, τέτοιους οργανισμούς με το καλύτερο τρόπο. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια να λειτουργήσει επιτέλους το σύστημα της αξιοκρατίας στην Ελλάδα.
Τέλος η συνδικαλιστική δράση του κ.Χατζηαντωνίου Χρήστου δεν υπερτερεί στο ελάχιστο από τη δράση και τον αγώνα του κάθε Έλληνα αγρότη. Ο κόσμος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ειδικότερα οι αγρότες αποδοκιμάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις πρακτικές που θυμίζουν τη χείριστη κυβέρνηση Καραμανλή."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ



Share on Facebook