Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Διεθνήs κατακραυγή

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε σημερινή του ανακοίνωση κάνει λόγο για "κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου" από την επίθεση των ισραηλινών κομάντος εναντίον της νηοπομπής που ...

μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα.

Από την Αντίς Αμπέμπα, η Αφρικανική Ενωση (AE) σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι είναι "πολύ συγκλονισμένη" από την επίθεση ισραηλινών κομάντος στην νηοπομπή που μετέφερε διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα και ζήτησε την διενέργεια έρευνας.

Στην Κωνσταντινούπολη, περίπου 10.000 άτομα διαδήλωσαν σήμερα στην πλατεία Τακσίμ κατά του Ισραήλ για την επίθεση που πραγματοποίησαν κομμάντος του στην νηοπομπή, στην οποία μετείχαν και δύο τουρκικά σκάφη.

"Θάνατος στο Ισραήλ",φώναζαν οι διαδηλωτές ενώ μία γυναίκα πενήντα περίπου ετών δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ότι το "Ισραήλ διέπραξε μία σφαγή. Είναι μία τεράστια αδικία".

"Ζητώ από την κυβέρνηση να απελάσει τον ισραηλινό πρόξενο (...) και εάν είναι αναγκαίο είμαστε έτοιμοι για πόλεμο",δήλωσε μία άλλη γυναίκα γύρω στα σαράντα.

Στην Άγκυρα, περίπου χίλια άτομα διαδήλωσαν μπροστά από την κατοικία του ισραηλινού πρεσβευτή, την οποία φρουρούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Share on Facebook