Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Νίκη made in Japan


Η Αγγλία πήρε τη νίκη, στο δεύτερο φιλικό που έδωσε στο πλαίσιο της τελικής φάσης της προετοιμασίας της ενόψει του Mundial, κόντρα στην Ιαπωνία (2-1), αλλά ουδείς γνωρίζει εάν ο Φάμπιο Καπέλο έμεινε ευχαριστημένος από τους παίκτες του...




...Και αυτό γιατί οι μόνοι που κατάφεραν να σκοράρουν ήταν οι... Ιάπωνες! Τα «λιοντάρια» πήραν τη νίκη χάρη σε δύο αυτογκόλ των Ιαπώνων, ενώ στην ευκαιρία που είχαν να σκοράρουν... από μόνοι τους, ο Λάμπαρντ έχασε πέναλτι!

Συγκεκριμένα, στο 7ο μόλις λεπτό, ο Τανάκα έγραψε το 1-0, δίνοντας το προβάδισμα στην Ιαπωνία. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Αγγλία να μην μπορεί να αλλάξει την κατάσταση, κάτι που έγινε στην επανάληψη...

Στο 56’, ο Λάμπαρντ κλήθηκε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών αλλά έχασε το πέναλτι και το 0-1 παρέμεινε... Τελικά, για τους Αγγλους σκόραρε ο... Τανάκα ?και πάλι- καθώς με αυτογκόλ που σημείωσε ο άσος των φιλοξενούμενων, έκανε το 1-1 για την Αγγλία.

Το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε με τον ίδιο τρόπο αλλά άλλον παίκτη... Στο 83’, ήρθε ο Νακασάβα να στείλει εκ νέου τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και να χαρίσει τη νίκη στους Αγγλους... Θυμίζουμε ότι στις 24 Μαϊου η Αγγλία νίκησε με 3-1 το Μεξικό.


Share on Facebook