Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Oι ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις εντόπισαν και παρεμπόδισαν τον "στoλίσκo της ελευθερίας'¨να πρoσεγγίσει τη Γάζα.


Ο διεθνής "στολίσκος της ελευθερίας" που μεταφέρει 700 ακτιβιστές και 10 χιλιάδες τόνους ανθρωπιστικής βοήθεια για τη Λωρίδα της Γάζας εντοπίστηκε από το ισραηλινό ναυτικό τα ξημερώματα σήμερα , ανέφεραν οργανωτές του κινήματος "Ελευθερώστε τη Γάζα".

Τα πλοία βρίσκονταν περίπου 120 χιλιόμετρα ανοικτά του Ισραήλ ότι εντοπίστηκαν από το ναυτικό της χώρας αυτής και οι επιβάτες προετοιμάστηκαν αμέσως για την παρεμπόδισή τους από τις ισραηλινές αρχές να προσεγγίσουν το στόχο τους.

Οι ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις διέταξαν τους επιβαίνοντες να ακολουθήσουν τα ισραηλινά πλοία και να φτάσουν στο λιμάνι Ασντοτ είτε να παραμείνουν εκεί που βρίσκονται.

Οι ακτιβιστές επιμένουν να προσεγγίσουν τη Γάζα αλλά το ισραηλινό ναυτικό που βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, ενδέχεται να αποστείλει πλοία του για να παρεμποδίσουν τα πλοία του "στολίσκου της ελευθερίας" πριν καταφέρουν να φτάσουν στην ακτή.

Στην περίπτωση που οι ακτιβιστές ακολουθήσουν την εντολή να φτάσουν στο λιμάνι Ασντοτ θα προσαχθούν στην ειδική υπηρεσία μετανάστευσης και θα σταλούν πίσω στις χώρες τους.





Share on Facebook