Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

O αιγύπτιος πρόεδρος Μουμπάρακ καταδικάζει την υπερβολική χρήση βίας

Συγκλονισμένος δηλώνει ο εκπρόσωπος του Κουαρτέτου Μπλερ

"Την υπερβολική χρήση βίας" από το Ισραήλ κατά του διεθνούς ανθρωπιστικού στολίσκου που κατευθυνόταν στη Γάζα καταδίκασε σήμερα ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ σε γραπτή δήλωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα στο Κάιρο.

"Ο πρόεδρος Μουμπάρακ καταδικάζει ...

την υπερβολική και αδικαιολόγητη χρήση βίας από το Ισραήλ και την απώλεια αθώων ανθρώπινων ζωών", αναφέρεται στη δήλωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα ενώ ο Μουμπάρακ βρίσκεται στη Νίκαια, στη νότια Γαλλία, για να μετάσχει στη σύνοδο κορυφής Αφρικής-Γαλλίας.

Ο Μουμπάρακ, προστίθεται στη γραπτή δήλωση, εκφράζει "την αλληλεγγύη του λαού και της κυβέρνησης της Αιγύπτου προς τον πληθυσμό στη Γάζα και επαναλαμβάνει ότι η παλαιστινιακή συμφιλίωση είναι ο δρόμος προς την άρση του αποκλεισμού και το τέλος των βασάνων των κατοίκων" της περιοχής αυτής.

Συγκλονισμένος δήλωσε παράλληλα σήμερα ο εκπρόσωπος του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή Τόνι Μπλερ από την ισραηλινή επίθεση κατά του διεθνούς ανθρωπιστικού στολίσκου που κατευθυνόταν στη Γάζα και ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για το περιστατικό.

"Εκφράζω τη βαθειά μου λύπη και δηλώνω συγκλονισμένος για τις τραγικές αυτές ανθρώπινες απώλειες", δηλώνει ο Μπλερ σε ανακοίνωσή του.

"Προφανώς πρέπει να υπάρξει μια πλήρης έρευνα γι'αυτό που συνέβη", προσθέτει.

"Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνω την άποψή μου σύμφωνα με την οποία χρειαζόμαστε ένα καλύτερο μέσο για να βοηθήσουμε τους κατοίκους της Γάζας και να αποφύγουμε την απελπισία και την τραγωδία που είναι σύμφυτη με τη σημερινή κατάσταση", προσέθεσε.
Share on Facebook