Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Τoυρκία Ισραήλ σε κρίση

Η υπόθεση που έχει ανακύψει μετά την ισραηλινή επίθεση στη νηοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας "έχει διπλωματική, πολιτική και στρατιωτική διάσταση", σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του κυβερνώντος, στην Τουρκία, Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Χουσεΐν Τσελίκ, ο οποίος, ωστόσο, έσπευσε να συμπληρώσει ότι με τα περί "στρατιωτικής διάστασης" "δεν εννοεί την κήρυξη πολέμου".

Σε δηλώσεις...

που έκανε ο κ. Τσελίκ είπε πως "πρόκειται για υπόθεση των 33 χωρών που εμπλέκονται, μέσω των πολιτών τους οι οποίοι μετείχαν στη νηοπομπή, για υπόθεση της ανθρωπότητας και του ΟΗΕ".

Ο κ. Τσελίκ αφού διευκρίνισε ότι δεν εννοεί τον πόλεμο, είπε πως εννοεί τη ματαίωση των τριών τουρκοϊσραηλινών στρατιωτικών ασκήσεων, πράγμα που είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.

Ο τούρκος πολιτικός είπε επίσης ότι "η υπόθεση σαφώς και έχει και συναισθηματική διάσταση, αλλά δεν πρέπει να υπερισχύουν τα συναισθήματα απέναντι της λογικής. Προκειμένου να εναντιωθούμε σε ένα λάθος, δεν πρέπει να κάνουμε κι εμείς λάθος".Share on Facebook