Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Oλοκληρώθηκε η συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας


Η πορεία διαμαρτυρίας που ξεκίνησε από την Πρεσβεία του Ισραήλ διαλύθηκε έξω από τα Προπύλαια, αφού πρώτα σημειώθηκαν μικροεπεισόδια στο ύψος του Πολεμικού Μουσείου.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε...
στις 7 το απόγευμα έξω από την Πρεσβεία του Ισραήλ μετά από πρόσκληση της πρωτοβουλίας "Ένα καράβι για τη Γάζα" με αίτημα να κλείσει η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα και να απαιτήσει η ελληνική κυβέρνηση, από την κυβέρνηση του Ισραήλ, την άμεση απελευθέρωση των ομήρων και των πλοίων της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν και ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Οργανώσεις της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, το Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, η Συμμαχία "Σταματήστε τον πόλεμο" , καθώς και οργανώσεις μεταναστών και προσφύγων κυρίως από αραβικές χώρες.

Οι συγκεντρωμένοι καταδίκασαν την Ισραηλινή επίθεση στα πλοία της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα και η πρωτοβουλία "Ένα καράβι για τη Γάζα" πρόκειται να εξαγγείλει και άλλες δράσεις για την καταδίκη της ισραηλινής επίθεσης.

Η πρεσβεία του Ισραήλ ήταν περικυκλωμένη από αστυνομικά οχήματα και είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Μετά από μικροεπεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς, η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης προκειμένου να διαλύσει τη συγκέντρωση.

Ένα μεγάλο μέρος των διαδηλωτών κατευθύνθηκε στη συνέχεια προς τα Προπύλαια, περνώντας μπροστά από την Πρεσβεία των ΗΠΑ, τη Βουλή και το Υπουργείο Εξωτερικών , καταδικάζοντας την Ισραηλινή επίθεση και φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη. Share on Facebook