Κυριακή 30 Μαΐου 2010

"Ρακόμελο" τo εθιστικόν και ερεθιστικόν!


Σας έχουμε μιλήσει ξανά για την Αμοργό. Σήμερα θα σας πούμε για μια παγκόσμια πρωτοτυπία του ελληνικού νησιού. Από τα αρχαία χρόνια οι κάτοικοι της Αμοργού και των μικρών Κυκλάδων έφτιαχναν...



...ένα παραδοσιακό ποτό, που ονόμαζαν «Ψημένη Ρακή» ή «Ρακόμελο», για να κερνούν τους φιλοξενούμενούς τους, αλλά και τους καλεσμένους στους γάμους των παιδιών τους.

Το όνομα του ποτού προέρχεται από το αρχαίο φυτό Αμόργη, με το οποίο έβαφαν τους χιτώνες, οι οποίοι ήταν ξακουστοί στην Αρχαία Ελλάδα. Η σύνθεσή του είναι μοναδική, καθώς το απόσταγμα των σταφυλιών συνδυάζεται υπέροχα με το μέλι, αλλά και με βότανα όπως, το φλισκούνι, η μέντα και το δενδρολίβανο. Δοκιμάστε το σε θερμοκρασία δωματίου
ή παγωμένο και σίγουρα θα γοητευθείτε από το φυσικό άρωμα και τη γεύση του τόσο πολύ... που θα το ζητάτε συνέχεια!

Το ποτό φημίζεται ότι διεγείρει την ερωτική διάθεση. Ίσως από το φυτό, καθώς το όνομα προέρχεται και από τις λέξεις Αμό (ρε-ό) ργιο που έχει σχέση με την αγάπη και τα ερωτικά παιχνίδια.

Μπορείτε να βρείτε αρκετές ποικιλίες γεύσεων όπως την "ψημένη", με πορτοκάλι, σε σιρόπι, ακόμα και με extra μέλι που είναι λίγο πιο ελαφρύ και αρκετά πιο γλυκό.

Εμείς θα σας προτείναμε το "σιρόπι" το οποίο έχει χρώμα cola μοιάζει με καραμέλα. Δοκιμάστε το παγωμένο (όχι κρύο ή δροσερό, ΠΑΓΩΜΕΝΟ) κατευθείαν από την κατάψυξη.

http://todekari.blogspot.com/


Share on Facebook