Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

"Λύσεις για ρυθμίσεις οφειλών απo έναν τραπεζικό υπάλληλο"


"Βλέπω συχνά να αναρτούνται στο τρωκτικο παράπονα και καταγγελίες δανειστών σχετικά με την απαράδεκτη στάση των εισπρακτικών εταιρειών απέναντί τους…



Επειδή εργάζομαι σε τράπεζα το άρθρο μου αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ εκείνους τους δανειολήπτες οι οποίοι χρωστάνε χρήματα ΑΛΛΑ έχουν πρόθεση να τις τακτοποιήσουν… Δανειολήπτες οι οποίοι ενώ χρωστούν ,,, αδιαφορούν και το μόνο που κάνουν είναι απλά να καταγγέλλουν απλά και μόνο διότι νομίζουν ότι κάποια στιγμή θα χαριστούν τα δάνεια… στυλ να σηκώσουμε όλοι τα λεφτά από τις τράπεζες….. δεν τους αφορά.

Αναφέρομαι στους δανειολήπτες οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές δηλαδή χρωστάνε πάνω από 2 δόσεις ή ακόμη αυτούς που τα δάνεια τους είναι σε ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ με μια σημαντική παράμετρο ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΝ!

Αν είμαστε σε αυτή την κατηγορία τότε ως νέος τραπεζικός υπάλληλος ο οποίος απεχθάνετε την παλία κακή τραπεζική νοοτροπία σας προετίνω τα εξής και σας εξηγώ τρεις βασικές ρυθμίσης που μπορείτε να κάνετε.

Συντάξτε έγγραφη επιστολή απευθυνόμενοι προς το τοπικό κατάστημα της τράπεζας και το τμήμα δανείων εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους έχετε αδυναμία πληρωμής π.χ πολλά δάνεια και μείωση εσόδων σας λόγω της οικονομικής κρίσης ή ακόμη και απώλεια δουλειάς.

Πηγαίνετε αυτοπροσώπως στο κατάστημα δείχνοντας ότι έχετε καλή πρόθεση να βρεθεί λύση. Δώστε στο κατάστημα το απαιτούμενο χρονικό διάστημα που χρειάζεται προκειμένου να λάβετε απάντηση στο αίτημα σας!

Σε περίπτωση που το αίτημα σας κοπεί τότε συντάξτε εκ νέου επιστολή απευθυνόμενοι ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στα κεντρικά της τράπεζας και κυρίως προς το τμήμα ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ με κοινοποίηση ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ (αν αφορά καταναλωτικό δάνειο) ή ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ (αν αφορά επιχειρηματικό) ή ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΕΓΑΤΣΙΚΗ ΠΙΣΤΗΣ (για στεγαστικό).

Για να γράφετε στο τρωκτικο σημαίνει ότι κατέχετε το ΙΝΤΕΡΝΕΤ άρα πληροφορίες μπορείτε να βρείτε από τις ιστοσελίδες των τραπεζών ενώ δεν είναι κακό να επικοινωνήσετε κατευθείαν με τις κεντρικές υπηρεσίες της τράπεζας αν οι «σχέσεις» σας με το κατάστημα δεν είναι τόσο καλές ας πούμε.

Τι μπορείτε να ζητήσετε ως ρύθμιση:

Α. Αύξηση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου σας. Παράδειγμα: αν έχετε δάνειο με διάρκειας 5 έτη ζητήστε να αυξηθεί ο χρόνος αποπληρωμής δηλαδή από 5 σε 7 έτη ή 10 έτη ας πούμε ώστε να «πέσει» η μηνιαία δόση.

Β. Περίοδο χάριτος (δηλαδή συγκεκριμένο διάστημα πχ. 12 μήνες ή 24 μήνες) κατά την οποία θα πληρώνεται κάθε μήνα μόνο τόκους

Γ. Περίοδο χάριτος κατά την οποία δεν θα πληρώνεται τίποτα. Αυτή η λύση απευθύνεται σε δανειολήπτες οι οποίοι είναι άνεργοι ή έχουν κάποια σοβαρή ασθένεια.

Τέλος μπορεί να ζητήσετε και συνδυασμό των ανωτέρω.

Αν έχετ πιστωτική κάρτα η ανοικτό δάνειο ζητήστε μειωση της ελάχιστης οφειλής σας για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο πάντα να ξέρετε ότι αυτές οι λύσεις να τις χρησιμοποιήσετε έως ότου «ξεμπλοκάρετε» οικονομικά .. έως ότου σταθείτε ξανά οικονομικά στα πόδια σας.

Ελπίζω να σας έδωσα μια ελάχιστη ενημέρωση.

Προσωπικά ως υπάλληλος κινούμαι με την λογική.. να προστατεύω από τη μια τα συμφέροντα της τράπεζας αλλά από την άλλη να προσπαθώ να βρίσκω λύσεις στους ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΟΥ! Εξάλλου χωρίς πελάτες δεν θα υπάρχουν τράπεζες…. και αυτό που έχει σημασία είναι να μην κάνουμε πλουσιότερους τουςς δικηγόρους και τπυς δικαστικούς επιμελητές...

Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε... θέληση να υπάρχει."



ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-------------------------------------------------------------------------------------
"Ωραια και καλά αυτά που λέτε αγαπητέ κύριε, αλλά αν η τράπεζα είναι κολλημένη. είναι κολλημένη.
Πριν 2 εβδομάδες ο σύζυγος μου πήγε με όλη την καλή διάθεση ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ στην τράπεζα Πειραιώς με σκοπό να ζητήσει να μικρύνει η μηνιαία δόση ενός δανείου που έχουμε και να επιμυκυνθεί φυσικά σε μήνες. Να σημειώσω ότι η δόση του δανείου είναι στα 600 ευρώ τον μήνα και με υπόλοιπο οφειλής 20000 ευρω. Αφου λοιπόν κάποιος υπάλληλος ευγενέστατος κατα τα άλλα συνέταξε την αίτηση και του ζήτησε και πολλά χαρτια για να δουν λέει στα κεντρικά ΄την κατάσταση (πήγε δηλαδή χαρτί μισδοθοσίας απο την εταιρεία του τωρινό για να δουν την μειωση μισθού που έχει υποστει, Ε9 για να δουν οτι δεν έχει άλλα εισοδήματα κτλ) όταν έφτασε η ώρα της απάντησης του αιτήματος ξέρετε τι του είπαν?????
Μπορεί να γίνει η μείωση δόσης, αλλά θα πρέπει να προσημειωθεί κάποιο ακίνητό σας!!!!!???
Με συγχωρείτε κιόλας, αλλά ακίνητο δεν είχαμε βάλει υποθήκη όταν αυτό το συγκεκριμένο δάνειο εγκρίθηκε απο την τράπεζα και ήταν στο ύψος των 37000 ευρώ και θα βάλουμε τώρα????(Να σημειώσω ότι το δάνειο πληρωνόταν κανονικότατα μέχρι τον οκτωβριο)

Ο άντρας μου λοιπόν ευχαριστησε τον υπάλληλο κι έφυγε λέγοντας του ότι όταν και ότι έχει θα το βάζει. Αρα ρύθμιση χρεών ουσιαστικά δεν έγινε. Θέλει πραγματικά να ξεχρεώσει αλλά όχι με τέτοιους τοκογλυφικούς όρους."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-----------------------------------------------------------------------------------

"ΑΓΑΠΗΤΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕ ΥΠΑΛΛΗΛΕ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝΕ ΚΑΛΑ....ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΦΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ??? ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ....ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΑΝ Κ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ 145 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΟΦΕΙΛΗ 15 ΕΥΡΩ , ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ 2 ΔΟΣΕΙΣ (30 ΕΥΡΩ ) Κ ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ ΣΕ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΛΕΣ Κ ΜΙΛΑΝΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΘΑΡΜΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.ΑΦΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ "ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ" ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ....ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΟ ΘΕΜΑ! ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Κ ΑΛΛΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ....ΑΦΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΛΗΣΕΩΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.... ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑΜΕ ΣΕ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΛΛΑ...ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΙΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ????? ΕΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑΚΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ : ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΥΠ ΑΡΙΘ. 3758 ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΓΕΙΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 5. ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΣ...."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-----------------------------------------------------------------------------------

"Συμπαθητικότατες οι συμβουλές σας, αλλά αν εξαιρέσουμε την περίπτωση όπου απλά προσπαθείτε να ωραιοποιήσετε μια τραγική κατάσταση, τότε πρέπει να υποθέσουμε ότι βρίσκεστε σε κάποιον άλλο κόσμο. Διότι αυτά που μας λέτε δεν έχουν καμιά απολύτως ορθολογική βάση και εφαρμογή.
Καταρχήν για τις φιλότιμες προσπάθειες σας θα ήθελα να μας πείτε ποια είναι η επίσημη γραμμή της τράπεζας γύρω από το οξύ κοινωνικό πρόβλημα του υπερδανεισμού . Διότι όταν η τράπεζα εφευρίσκει αμέτρητους τρόπους να επιβαρύνει τα δάνεια με έξοδα, τόκους διαφόρων ειδών ,και πολλά άλλα, επιθυμεί όχι απλά την διαιώνιση του χρέους αλλά και την μεγέθυνση του. Δεν νομίζω ότι κάποιος τραπεζικός υπάλληλος κάνει κάτι περισσότερο από αυτό που τον πληρώνει ο εργοδότης του να κάνει. Άλλωστε η τελική έγκριση δεν ανήκει σε εσάς επόμενος …….
Για τις μονομερή μεταβολές των όρων δανείου από πλευρά της τράπεζας έχετε να μας πείτε κάτι??
Για τις καταθέσεις οι οποίες αποκρύπτονται για 2 ημέρες ώστε να χρεώνονται τόκοι καθυστέρησης ??
Για τις αυξήσεις των επιτοκίων σε επίπεδα τραγικά όποτε θέλει η κάθε τράπεζα έχετε να μας πείτε κάτι??
Για το 22% στις πιστωτικές τι έχετε να μας πείτε όταν στην Ευρώπη είναι 8%
Για τις περίφημες αλήτικες μεθόδους των εισπρακτικών εταιριών τι έχετε να μας πείτε??
Για τα τραπεζικά προϊόντα που πωλούνται στα μπακάλικα χωρίς κανέναν έλεγχο με την προτροπή « μπράβο κερδίσατε…» και με ένα σωρό ψέματα μέχρι να βάλει την υπογραφή ο κάθε άσχετος και μετά δεν ξοφλά ποτέ τι έχετε να μας πείτε??
Γνωρίζεται ότι η μεθοδολογία του υπερδανεισμού είναι γνωστή και εφαρμόζεται από τον 16ο αιώνα και στοχεύει στην υφαρπαγή των περιουσιακών στοιχείων του απλού κοσμάκη και στην κοινωνική/οικονομική του υποβάθμιση και περιθωριοποίηση ??
Για τους τραπεζικούς υπαλλήλους που χρεώνουν ασφάλειες στα δάνεια χωρίς την έγκριση του δανειολήπτη για να αρπάξουν την μίζα τι έχετε να πείτε??
Για να μην μακρηγορώ, διότι οι μεθοδολογίες για την συνεχή μεγέθυνση ενός δανείου είναι ατελείωτες, ένα πράμα θέλω μόνο να πω ακόμα και ελπίζω να το κατανοήσετε αγαπητέ τραπεζικέ υπάλληλε : Ο Βιντκενστάιν ( ποιος είναι αυτός έ?? ) έχει πει : «Όποιος δεν κατανοεί μια κατάσταση δεν μπορεί και να την περιγράψει. Καιόταν δεν έχει να πει κάτι καλύτερα να σιωπά.»"

ANAΓΝΩΣΓΗΣ

------------------------------------------------------------------------------------

"ερώτηση από ελευθ. επαγγελματία που έχει αποδεδειγμενη αδυναμίας πληρωμής από το Σεπτ.του 2009 με τα Ε3 μου μέχρι και σήμερα ...... εν'ολίγις στέλνω τα δικαιολογητικά μου (εκαθαριστικά,Ε9,Ε3,ασφασφαλιστικές ενημερότητες και φορολογικές)στην Εθνική για το στεγαστικό μου (λες να έπαιρνα δάνειο ΤΕΜΠΕ για 2η φορά)....
και επισυνάπτωντας ένα χειρόγραφο 2σελίδων , για ποιό λόγο αδυνατώ να αποπληρώνω ένα στεγαστικό δάνειο 900ευρώ το μήνα το οποίο βάση της έργασίας μπορούσα άνετα να το αποπληρώνω !!

Στις 24Φεφρ.το στέλνω και πριν 20 μέρες παίρνω αρνητική απάντηση για πάγωμα δόσεων αλλά ούτε αποδεχθήκανε την επιστροφή του σπιτιού προς αποπληρωμή του δανείου (άσε να πληρώνει ο μα@@κας).


Πλέον μου είναι αδύνατο να είμαι σωστός στην ημερομηνία πληρωμής ακόμη και στο ΤΕΒΕ μου ενώ για το στεγαστικό μου ίμαι 5μήνες απλήρωτος στη τράπεζα....

Απο τη στιγμή που επιβιώνω μονο με δανεικά από τους γονεις μας και δεν έχουμε άλλους πόρους επιβίωσης δηλ. "ουκ εν λάβεις παρά του μη έχοντος" ..... ΤΙ ΝΑ ΤΗ ΚΆΝΩ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ... ΚΥΡΙΟΙ ???
ΘΈΛΩ ΠΑΓΩΜΑ ΔΟΣΕΩΝ ... όπως και όλοι οι επαγγελματίες αλλιώς πάω και κλείνω , βγάζω κάρτα ανεργίας και ....
ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟς ΓΙΑ ΟΛΑ .........
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.........."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

------------------------------------------------------------------------------------

"ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΔΩ Κ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ:

1) ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΟΥΜΠΙ (ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑ ΚΑΤΕΙΛΛΗΜΕΝΟ) ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ.
2) ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ, ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΟ, ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΝ (ΓΙΑΤΙ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΧ) ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΡΩΤΗΣΕΤΕ "ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΦΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ" ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΟΥΝ "ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ", ΠΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΟΤΙ Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΣΚΗΘΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΝΕ ΓΟΝΙΔΗ, ΤΕΡΖΗ, ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΠΑΣΟΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ. ΤΡΙΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ (ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΤΗΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑ) ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΟΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΘΥΝΤΗ Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΑΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ (ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΟΝΤΩΣ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΣΕ 1-2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ).

ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΑΠΟ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙΣ ΠΙΣΩ. ΕΦΟΣΟΝ ΔΕ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΝΕΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕΤΡΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ. ΑΝ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΡΑΨΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΣΑΣ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ:

ΧΡΩΣΤΑΩ 500ΧΙΛ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ. ΠΛΗΡΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥ. ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΚΟΝΤΡΟΛ, ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑ, ΛΗΓΑΝΕ ΑΠΡΙΛΙΟ ΜΕ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2010, ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ 120ΧΙΛ. ΤΟΥΣ ΕΞΗΓΗΣΑ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΒΡΩ ΣΕ 2,5 ΜΗΝΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ. ΑΦΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑ:

1) ΝΑ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ
(ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΕ ΑΤΟΜΑ/ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΣΙ ΕΜΦΑΝΙΣΑΝ ΖΗΜΙΕΣ)

2) ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΟΥ (ΜΕ ΑΦΜ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΣΟΥΝ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ
(ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΞΕΡΟΥΝ ΑΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ!!!!)

3) ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΟΥ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ
(ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΛΗΓΑΝΕ ΣΕ 3ΜΗΝΑ ΚΑΙ 4ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΗΘΕΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ)

4) ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΩ ΑΛΛΑ 5ΧΙΛ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΚΡΕΜΗ 125ΧΙΛ.
( ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ 25 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ Κ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!!)

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ...... ΔΟΥΝΕ ΑΝ ΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ!

ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 5 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ, ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΝΑ ΜΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ (ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΩΡΑ ΝΑ ΧΑΝΩ) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ, ΜΟΝΟ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΣΩ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ.

ΣΤΟ ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100ΧΙΛ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΜΟΥ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΟΨΕΩΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ! ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ 5ΧΙΛΙΑΡΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ, ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΟΥΝ "ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ".


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΖΙΡΟ ΚΑΙ ΚΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΟΨΕΩΣ ΣΟΥ (Η ΕΙΣΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΣΟΥ) ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΝ. ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΠΧ 10.000 ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ 100.000, ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΙΑ ΕΞΑΜΗΝΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΦΤΟΥ Κ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΣ, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-------------------------------------------------------------------------------------

"Χαίρομαι ειλικρινά που πολλοί αναγνώστες απάντησαν στην επιστολή μου σχετικά με τις ρυθμίσεις που μπορούν να κάνουν.Άλλοι σε έντονο ύφος (τους δικαιολογώ απόλυτα!) άλλοι σε πιο ηπιο τόνο.
Επί προσωπικού και μιλώ για μένα ειμαι πολύ ήσυχος στην συνειδησή μου σε όσους στο κατάστημα που εργάζονται έρχονται και ζητούν λύση.. Πιθανόν το καταστημα μου ή εγώ όντως να ζω σε άλλο κόσμο... ή υπάρχει η περίπτωση να κάνω καλά τη δουλειά μου διότι δεν μπήκα με κανένα μέσο στην τράπεζα, ουτε ο πατέρας μου είχε καταθέσεις, ούτε σύμβαση δημοσίου υπαλλήλου έχω για να τα έχω όλα γραμμένα.
Σε όλους όσους αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι πήγαν για ρύθμιση και τους αρνήθηκαν απλά να ρωτήσω... ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΣΑΣ ΤΟ ΕΔΕΙΞΑΝ? Ειναι ίσως το πιο σημαντικό.
Πολλές φορές οι "υπάλληλοι" λένε οτι έστειλαν το αίτημα αλλά δεν έκαναν τίποτα λόγω της νοοτροπίς που έχουν.
Σε περίπτωση που όντως υπάρχει αρνητική απάντηση επισήμωσ να ΕΠΙΜΕΙΝΕΤΕ μιλώντας απευθείας με την κεντρική υπηρεσία.
Ο τραπεζικός υπάλληλος ο οποίος έχει απνενατι του έναν άνεργο ΄πατέρα ο οποίος πέρα απο ρυ΄θμιση στα δάνεια ζητά να του βρει και δουλειά ... πίστεψτε με κατανωέι πληρως την κατάσταση! Όσοι υπάλληλοι δείχνουν αδιαφορία τοτε ειναι κατάπτιστοι.. Ίσως ο υπάλληλος των 700 ευρω και των 1000 ευρώ να κατανοεί πλήρωςς αγαπητοί φίλοι. Μην τον σταυρώνεται.
Για τι η πιστωτική είναι 19% το επιτόκιο?? γιατι σε χρεώνει η τράπεζα έξοδα? Εδώ θα είμαι λίγο σκληρός αλλα θα πρέπει όλοι μα ςνα πάμε μπροστα σε έναν καθρέπτη και να κάνουμε την αυτοκριτική μας: ΤΡΑΠΕΖΑ και ΠΕΛΑΤΗΣ
Η ΤΡΑΠΕΖΑ; Επειδή μέχρι ΄τωρα όλα ήταν καλά οι τράπεζες και τα golden boys έλεγαν... δωστε και δώστε.....χωρίς κανεις να ελέγχει ούτε τα στοιχειώδη.
ΠΕΛΑΤΗΣ: Το επιτόκιο στην πιστωτική το ήξερες που ήταν! εκτός και αν ζεις σε άλλο κόσμο. Απλά μέχρι τώρα όπως βολευόταν η τραπεζα έτσι βολευόσουν και συ.
Ας ειμαστε ειλικρινής...

Στο αρθρο μου περί λύσεις σε ληξιπρόθεσμες οφειλές αναφερα τι μπορείται να κάνετε. η επιλογή είναι δική σας...
Προσωπικά δεν ανήκω στιςς συγκεκριμένες δήθεν μεγάλες τράπεζες.
ΚΑΙ ΟΠΩς ΕΙΠΑ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΛΥΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ..
ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑΣ ΠΕΡΙ ΑΣΧΕΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΠΟΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΟΧΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ


Share on Facebook