Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Μαραντόνα νο1: «έσφαξε» με το βαμβάκι τη «σελεσάο»


Άλλαξε στυλ ο Μαραντόνα; Διπλωματική… «ντρίμπλα» από το χρυσό παιδί του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο οποίος παρότι ήταν πρωταγωνιστής στον πόλεμο δηλώσεων και «πυροβολούσε» διαρκώς την Βραζιλία, άλλαξε 180 μοίρες την στάση του. Παρουσιάστηκε διαλλακτικός απέναντι στην «αιώνια» αντίπαλο, ξαφνιάζοντας τους πάντες. Η νύχτα της Τρίτης ήταν μεγάλη για τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα...



Ο εκλέκτορας της Αργεντινής ξενύχτησε για να παρακολουθήσει την πρεμιέρα της Βραζιλίας στο παγκόσμιο κύπελλο, στον αγώνα ενάντια στην Βόρεια Κορέα. Σε δηλώσεις του ο Ντιέγκο φάνηκε ευχαριστημένος από αυτό που είδε στον αγώνα της Τρίτης στο «Έλλις Παρκ». Για τον προπονητή της «αλμπισελέστε» η ομάδα του Ντούνγκα δεν είχε πρόβλημα να κερδίσει με 2-1 τη Βόρεια Κορέα και επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί.



«Ήταν ένα ήσυχο παιχνίδι, πολύ ήσυχο. Ο Ζούλιο Σέζαρ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα. Η Βραζιλία θα παίξει πολύ καλύτερα, χωρίς αμφιβολία αυτό είναι σίγουρο. Η Βραζιλία είναι Βραζιλία, πρέπει να τη σεβόμαστε. Ο Ντούνγκα κάνει καλή δουλειά», δήλωσε ο Ντιέγκο, θέλοντας να κατευνάσει τους τόνους μεταξύ των δυο τεράτων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ας μην ξεχνάμε πως Βραζιλία και Αργεντινή είναι αιώνιοι εχθροί και η «μάχη» των δηλώσεων έχει ήδη ξεκινήσει. Ή μάλλον, ποτέ δεν τελείωσε. Θυμίζουμε το ντεμαράζ των λεκτικών συγκρούσεων αργεντινών και βραζιλιάνων, στις οποίες και ο Μαραντόνα έχει λάβει μέρος, στο περίφημο θέμα με τον Πελέ.

Ο Αργεντινός προπονητής προσπαθεί να χαμηλώσει την ένταση διότι δεν θα ήθελε σε επικείμενη κόντρα Βραζιλίας και Αργεντινής να βρεθεί σε δύσκολη θέση εξαιτίας τάσεων… αλαζονείας, οπότε-όχι άσκοπα- επιλέγει την διπλωματική οδό.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ
http://www.theplayer.gr/index.php?ID=2OncI4sLkFAi1Eca&Rec_ID=4444

Share on Facebook