Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Σε ειδική θεραπεία θα υποβληθεί ο 2χρονος Ινδονήσιος που καπνίζει 40 τσιγάρα την ημέρα.



Ινδονήσιοι γιατροί θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα την εφαρμογή μίας ειδικής θεραπείας για το μικρό αγόρι 2 ετών που είναι εθισμένο στον καπνό και καπνίζει 40 τσιγάρα την ημέρα, ανακοίνωσε σήμερα ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η περίπτωση του ...
μικρού Άρντι, που ζει σε ένα χωριό στη Σουμάτρα, προκάλεσε σκάνδαλο, όταν το Μάιο μεταδόθηκε ένα βίντεο το οποίο δείχνει το παιδί πραγματικά να ευχαριστιέται να καπνίζει ένα τσιγάρο.

"Μία ομάδα που θα αποτελείται από ένα παιδίατρο, ένα ψυχίατρο και ένα νοσηλευτή θα ασχοληθούν με τη θεραπεία του παιδιού", από την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την Προστασία των Παιδιών Σέτο Μουλιάντι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Είμαι βέβαιος ότι μία σοβαρή θεραπεία θα του επιτρέψει να απαλλαχθεί σταδικά από τις κακές του συνήθειες", πρόσθεσε. "Κατάφερε να μην καπνίσει για δύο ώρες, αφού του αποσπάσαμε την προσοχή με τα παιχνίδια του", επεσήμανε.

Ο Άρντι εθίστηκε στον καπνό εξαιτίας του πατέρα του που του έδωσε να καπνίσει ένα τσιγάρο όταν ήταν μόλις 18 μηνών, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Οι γονείς του Άρντι έχουν δηλώσει ότι το παιδί, που έχει γίνει παχύσαρκο, οργιζόταν και χτύπαγε το κεφάλι του στους τοίχους αν δεν του έδιναν τσιγάρο.

Τον Απρίλιο, οι οργανώσεις για την προστασία των παιδιών είχαν κινητοποιηθεί μετά την προβολή στο διαδίκτυο ενός βίντεο που έδειχνε ένα αγόρι 4 ετών κα καπνίζει και να κάνει άσεμνες κινήσεις με την παρότρυνση ενηλίκων.

Share on Facebook