Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

"Κόκκαλης: Σύνταξη το 2011 με 20 εκατ. ευρώ εφάπαξ"


Λίγες ακόμα ώρες απομένουν μέχρι την Παρασκευή, που θα γίνει το νέο ραντεβού του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και θα ξέρουμε αν θα υπάρξει αλλαγή σκυτάλης στην διοίκηση και την ιδιοκτησία ή όχι. Το mpala.gr γνωρίζει ποιος θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας...



για να πει το ναι ο Σ. Κόκκαλης με τον Β. Μαρινάκη.

Το κλειδί, λοιπόν, θα είναι τα χρήματα που θα δώσει ο Β. Μαρινάκης, στον Σ. Κόκκαλη. Όχι δηλαδή, το πόσο που αφορά την ΠΑΕ, τα χρέη, το άνοιγμα κλπ. Μιλάμε για το ποσό που θα πάρει ο Σ. Κόκκαλης, όπως ένας επιχειρηματίας που έχει μία επιχείρηση με λάστιχα την πουλά και βάζει τα λεφτά στην τσέπη του.


Πριν, όμως, φτάσουμε στο ποσό που θέλει ο Σ. Κόκκαλης. Ας δούμε τι του έχει προτείνει ο Β. Μαρινάκης και τι απάντησε ο Σ. Κόκκαλης στο ραντεβού της Τρίτης:

Α) Πρόταση συνολικού ποσού 85 εκατ. ευρώ ως για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου χρήματα που θα διατεθούν ως εξής: 60 εκ για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, σε 15 εκατομμύρια για τα χρέη και 10 για το "Καραϊσκάκης". Ο Σ. Κόκκαλης είχε απαντήσει: 40 εκατομμύρια δικά του, περίπου 15 εκ ευρώ στο "Καραϊσκάκης" και να πάρει ο Βαγγέλης Μαρινάκης πάνω του, όλες τις υποχρεώσεις της εταιρείας. Τα χρέη δηλαδή, που φτάνουν το ποσό των 32 εκατ. ευρώ.

Β) Πρόταση για το 20%, του μετοχικού κεφαλαίου, το μάνατζμεντ στον Β. Μαρινάκη, που θα τρέξει την ομάδα την επόμενη χρονιά και να οριστεί από τώρα, πότε θα μπορέσει να αποκτήσει ολόκληρο το πακέτο των μετοχών. Σε αυτή την πρόταση ο Σ. Κόκκαλης δεν έκανε αντιπρόταση, αλλά είπε ότι θέλει να παραμείνει για έναν ακόμα χρόνο στην προεδρία.



http://www.balla.gr
Share on Facebook