Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Έτοιμοι για το 2014 οι Λατίνοι, αρκετά αποδυναμωμένοι οι Ευρωπαίοι


Η φάση των 16 ολοκληρώθηκε και αν κάποιος κοιτάξει το "δέντρο" της οκτάδας θα δει πως υπάρχουν τρεις διαφορετικοί ποδοσφαιρικοί κόσμοι. Από τη μία δεν λείπει ο ευρωπαϊκός κόσμος, ενώ από την...



άλλη πλευρά βλέπει κανείς τέσσερις ομάδες της Λατινικής Αμερικής έτοιμες να βρεθούν στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης! Η Γκάνα παραμένει στη διοργάνωση, όντας η μοναδικη εκπρόσωπος της διοργανώτριας Αφρικής.

Βραζιλία, Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη βρίσκονται ένα βήμα πριν τη συμμετοχή τους στους "4" του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την τελευταία να έχει τις λιγότερες πιθανότητες να πετύχει κάτι τέτοιο. Δύσκολα θα καταφέρει μία ομάδα με τα αμυντικά προβλήματα της Παραγουάης να αντιμετωπίσει την Ισπανία, που μπορεί να είναι η όνη εκπρόσωπος της Ευρώπης που θα διεκδικήσει μια θέση στον μεγάλο τελικό.

Δύσκολα θα πετύχει κάτι τετοιο και η Γκάνα, η οποία ακόμα κι αν υπερκεράσει το εμπόδιο της καλύτερης Ουρουγουάης θα βρει μπροστά της μία εκ των Ολλανδία και Βραζιλία.

Κι αν η παρουσία της "σελεσάο" και της Αργεντινής των Μαραντόνα κλαι Μέσι, στην οκτάδα, δεν αποτελεί έκπληξη, σίγουρα κανείς δεν περίμενε να υπάρχουν στην ίδια φάση οι Ουρουγουανο΄πι και οι Παραγουανοί. Τύχη και ικανότητα, ωστόσο, βοήθησαν τις...μικρές των Λατίνων να προχωρήσουν. Μάλστα αν η Χιλή δεν διασταυρωνόταν με τη Βραζιλία στους "16", θα μπορούσε να είναι η πέμπτη της...παρέας των λάτιν.



Αντίθετα, η Ευρώπη εμφανίζεται πολύ αποδυναμωμένη στο φετινό Μουντιάλ. Η "Γηραιά Ήπειρος" ξεκίνησε έχοντας συνολικά 16 ομάδες και κατέληξε, μέχρι σήμερα, να έχει στη διοργάνωση μόνο τις Ισπανία και Ολλανδία. Και οι δύο ομάδες, ωστόσο δεν είναι βέβαιο πως θα προχωρήσουν μέχρι τον τελικό. Οι μεν Ισπανοί, αν προκριθούν θα "κονταροχτυπηθούν με την καλύτερη ομάδα του Μουντιάλ, που δεν είναι άλλη από την Αργεντινή, ενώ οι "τουλίπες" καλούνται να ξεπεράσον τη Βραζιλία , αν θέλουν να γίνουν ένα "πραγματικό" φαβορί για κατάκτηση της κορυφής.

Όλα τα παραπάνω κάνουν σαφές πως το σκηνικό, τουλάχιστον φέτος, έχει αλλάξει άρδην στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Οι Λατίνοι έχουν περισσότερο ταλέντο από τους Ευρωπαίους και με τον ερχομό τους στα κλαμπ της "Γηραιάς Ηπείρου" έχουν καταφέρει να "τιθασεύουν" τον "δύσκολο" χαρακτήρα τους και να βρεθούν εκ νέου ένα βήμα..μπροστά από κάθε τους αντίπαλο.

Αυτό μπορεί να είναι ο...προάγγελος όσων θα συμβούν στο Μουντιάλ του 2014 όταν η διοργάνωση θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Βραζιλίας. όλοι θέλουν να διακριθούν και οι ομάδες της ζώνης της Λατινικής Αμερικής έχουν αποδείξι πως έχουν όλα τα φόνα να το καταφέρουν, τόσο σε αυτό το Μουντιάλ όσο και στο επόμενο.

balla.gr

Share on Facebook