Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Στις 40.000 βαρέλια η ημερήσια διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού


Διπλάσια από τις αρχικές εκτιμήσεις είναι η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία των αμερικανικών αρχών ώς και 40.000 βαρέλια πετρελαίου (περίπου 5.260 τόνοι) διαρρέουν ημερησίως στην περιοχή...



Οι προηγούμενες των ειδικών έκαναν λόγο για διαρροή 12.000 ώς 19.000 βαρελιών την ημέρα.

Για το θέμα θα συνομιλήσουν το Σάββατο τηλεφωνικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Βρετανός πρωθυπουργός, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα ο Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί με ανώτατους αξιωματούχους από τον πετρελαϊκό κολοσσό.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας έσπευσε την Παρασκευή να υπερασπιστεί τη ΒΡ, ενώ την ίδια ώρα Βρετανοί πολιτικοί παρακολουθούν αμήχανα τη ρητορική του Μπ.Ομπάμα εναντίον της εταιρεία, καθώς ο καταποντισμός της τιμής της μετοχής της θέτει μια σοβαρή απειλή στις αποταμιεύσεις για τη σύνταξη πολλών βρετανικών νοικοκυριών.



Όσον αφορά στις επαφές με αξιωματούχους της εταιρείας, ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί την Τετάρτη, στην Ουάσινγκτον, με τον πρόεδρο της BP Καρλ-Χένρικ Σβάνμπεργκ.

Επίσης, δεν έχει διευκρινιστεί εάν στη συνάντηση θα παραστεί και ο γενικός διευθυντής της εταιρίας, Τόνι Χέιγουορντ, ο οποίος έχει δεχθεί σκληρή κριτική από τον Μπ.Ομπάμα ως το πρόσωπο που δίνει απαντήσεις για την περιβαλλοντική καταστροφή που προκλήθηκε.

Share on Facebook