Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

48ωρη απεργία των Ακολούθων Τύπου στις 28-29 Ιουνίου


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

48ωρη απεργία τη Δευτέρα στις 28 και την Τρίτη 29 Ιουνίου εξήγγειλε η Ενωση Ακολούθων Τύπου (γραφεία τύπου εξωτερικού) σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για την υποβάθμιση της σημασίας προβολής της εθνικής μας εικόνας στο εξωτερικό. «Σε μια εποχή που η εθνική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό πλήττεται σε...



...όλα τα επίπεδα και η αγωνία για την αποκατάστασή της είναι μεγαλύτερη παρά ποτέ, η κυβέρνηση προχωράει στο κλείσιμο μεγάλου αριθμού Γραφείων Τύπου & Επικοινωνίας Εξωτερικού, αρνούμενη οποιαδήποτε διαβούλευση», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Ένωση.

«Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί δεν τηρείται καν η πρωθυπουργική εξαγγελία για ενσωμάτωση των Γραφείων Τύπου στις πρεσβείες. Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί η πολιτική ηγεσία αρνείται να συζητήσει μαζί μας και μονομερώς προχωρά σε κλείσιμο γραφείων, ακόμα και σε ευαίσθητες για τα εθνικά μας θέματα χώρες», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσεη που σημειώνει πως «δεν υπάρχει καμία διαφάνεια, δεν υπάρχει καμία διαβούλευση με τους κατ΄εξοχήν επαγγελματίες του κλάδου της διεθνούς επικοινωνίας της χώρας».

Share on Facebook