Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Την έκαναν 4 απο το ΣΥΡΙΖΑ


Τέσσερα μέλη λιγότερα αριθμεί πλέον η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά από τη σημερινή της συνεδρίαση, αποχώρησαν τέσσερα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας του Συνασπισμού δηλώνοντας πια ανεξάρτητοι βουλευτές...



Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Φ. Κουβέλη, Γρ. Ψαριανό, Θ. Λεβέντη και Ν. Τσούκαλης, οι οποίοι αναμένεται να καταθέσουν στον Πρόεδρο της Βουλής και επιστολή ανεξαρτητοποίησής τους.

Λίγο μετά τη λήξη της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι στόχος τώρα είναι η συγκρότηση της Ανανεωτικής Αριστεράς. Επιπλέον, διέψευσε πληροφορίες που θέλουν τους τέσσερις ανεξάρτητους βουλευτές να συζητούν τη σύσταση νέου κόμματος και επιβεβαίωσε ότι ήρθε σε επαφή με τους Οικολόγους Πράσινους, σημειώνοντας πως τον ενδιαφέρει «η επαφή με την πολιτική οικολογία».

Υπενθυμίζεται ότι η αρχή του τέλους για τη ρήξη στον Συνασπισμό έγινε, όταν η Ανανεωτική Πτέρυγα αποχώρησε από το 6ο συνέδριο του κόμματος.

Ακολούθησε η χθεσινή συνάντηση της ηγεσίας του Συνασπισμού με στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας, κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας –χωρίς αποτέλεσμα- επαναδιατύπωσε το κάλεσμά του να παραμείνουν στον κόμμα.

Share on Facebook