Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

«Έφυγε» σε ηλικία 79 ετών ο Ανδρέας Βουτσινάς


Έφυγε σε ηλικία 79 ετών από τη ζωή, ο σκηνοθέτης Ανδρέας Βουτσινάς, που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό με σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο Ανδρέας Βουτσινάς σπούδασε Υποκριτική και ενδυματολογία στο OldVic και...

στη σχολή Δραματικής Τέχνης και Τραγουδιού του W. Douglas. Φοίτησε στη σχολή του L. Strassberg. Το 1957 έγινε μέλος του Actors’ Studio. Έχει σκηνοθετήσει πάνω από 130 παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου στο Λονδίνο, τον Καναδά, τη Ν. Υόρκη, το Παρίσι και την Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με διεθνούς φήμης ηθοποιούς, όπως τους: Τ. Φόντα, Φ. Ντάναγουεϊ, Γ. Μπίτι, Α. Μπράνκροφτ, Φ. Αρντάν, Ε. Παππά, κ.ά. Έχει σκηνοθετήσει στο Μπρόντγουεϊ, την Comedie Francaise, το Θέατρο του Π. Μπρουκ, κ.ά.



Έχει συνεργαστεί με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το ΚΘΒΕ, το Εθνικό Θέατρο, την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης, το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, το Θεσσαλικό Θέατρο και με πολλούς θιάσους του ελεύθερου θεάτρου. Έχει παίξει στον κινηματογράφο σε ταινίες των Μ. Μπρουκς, Ζ. Ντασέν και Λ. Μπεσόν. Επίσης έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις: Η γαλλική κυβέρνηση του έχει απονείμει τον ανώτατο τίτλο τιμής «CommandeurdesArtsetdesLettres”» καθώς και τον τίτλο «Chevalier de Merite».
http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=47708
Share on Facebook