Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

8.900 υπεραιωνόβιοι- μαϊμούδες παίρνουν σύνταξη


ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ για τους πριν από το 1983 ασφαλισμένους στο ΙΚΑ σχεδιάζει να κάνει στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο το υπουργείο Εργασίας, ενώ οι υφυπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης σε χθεσινές του δηλώσεις τόνισε ότι εντοπίστηκαν 8.900 συνταξιούχοι άνω των 100 ετών!...



Στελέχη του υπ. Εργασίας τόνιζαν χθες ότι θα υπάρξουν διευκρινίσεις για τις μητέρες με ανήλικο τέκνο που συμπληρώνουν τη διετία 2011-12 τα έτη ασφάλισης. Σε αυτή την περίπτωση, όσες έχουν κατά την προσεχή διετία 18,3 έτη στο ΙΚΑ ή 20 και 25 στα ειδικά ταμεία και το Δημόσιο, αντίστοιχα, συν την ανηλικότητα του παιδιού, θα μπορούν να βγουν στη σύνταξη οποτεδήποτε στο μέλλον με τα μεταβατικά όρια που θα ισχύουν αυτό το μεσοδιάστημα (2011-12).

Επίσης σημειώνεται ότι για τους πριν από το 1983 ασφαλισμένους στο Δημόσιο, στις ΔΕΚΟ και στα Ταμεία Τύπου διατηρείται η 35ετία χωρίς όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.

Ο κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μιλώντας χθες στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Μega» και τους δημοσιογράφους Γιώργο Οικονομέα και Δημήτρη Καμπουράκη αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι 8.900 πλασματικοί υπεραιωνόβιοι παίρνουν σύνταξη.

Επίσης επεσήμανε:

Για την αναγνώριση του πλασματικού χρόνου: Από 1/1/2011 θα ισχύσουν οι αναγνωρίσεις.«Μέχρι και 7 χρόνια μπορούν να αναγνωριστούν. Οταν αναγνωρίζουμε χρόνο χωρίς εξαγορά, αναγνωρίζεται για τη θεμελίωση του δικαιώματος όχι όμως και για την προσαύξηση της σύνταξης». Οι αυξήσεις στις μικρές συντάξεις φτάνουν μέχρι και 30%. Για τις κατηγορίες που είναι άνω των 1.500 ευρώ αρχίζει η μείωση, η οποία μεγαλώνει για τις συντάξεις άνω των 3.500 ευρώ. Για κάποιον που θα πάρει σύνταξη το 2016 θα υπολογιστούν πέντε χρόνια με το νέο σύστημα και τα υπόλοιπα με το παλιό.

Για συνταγές- γιατρούς: όποιος δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του θα διακόπτεται η σύμβασή του με τα Ταμεία. Η εισφοροδιαφυγή παραμένει ωρολογιακή βόμβα. Οι συνταγές που δεν έχουν ΑΜΚΑ από την 1η Ιουνίου και μετά δεν θα καλύπτονται.

Αυτός που θα έπαιρνε σύνταξη φέτος - σήμερα και έχει συμπληρώσει τα 35 χρόνια εργασίας δεν πλήττεται, αλλά θα πάρει προσαύξηση στη σύνταξή του.

tanea

Share on Facebook