Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

"Απάντηση απο τη Νομαρχία Ηρακλείου"


"Μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλεί το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα σας σχετικά με ταξίδι που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα. Είναι τόσο μεγάλη η διαστρέβλωση της πραγματικότητας που δύσκολα μπορούμε να πειστούμε ότι η ενέργεια αυτή είναι άσχετη...


με τη δεδομένη χρονική συγκυρία και ακόμα δυσκολότερα μας πείθει η «δημοσιογραφική έρευνα» εφτά μήνες μετά από τα αποτελέσματα του ταξιδιού, που παρουσιάστηκαν με θετικά σχόλια στα τοπικά Μ.Μ.Ε και αναδείχτηκαν ιδιαίτερα από τις τοπικές εφημερίδες, στις ιστοσελίδες των οποίων σας παραπέμπουμε.

Επί της ουσίας. Ουδέποτε πραγματοποιήθηκε αποστολή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στο εξωτερικό με τη συμμετοχή τόσων ατόμων και ουδέποτε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση κατέβαλε έστω και ένα ευρώ από τον προϋπολογισμό της, προκειμένου να καλύψει δαπάνες μετακίνησης και διαμονής ατόμων στα οποία αναφέρεστε, ούτε φυσικά και φορέων (Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και μεμονωμένοι παραγωγοί). Όλα τα στοιχεία βρίσκονται στο αρχείο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Επιπλέον όλες οι αποστολές και προωθητικές ενέργειες της Νομαρχίας Ηρακλείου πραγματοποιούνται με απόφαση του Νομαρχιακού της Συμβουλίου.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα των δράσεων της Νομαρχιακής Αρχής Ηρακλείου για τη στήριξη των επιχειρηματιών και παραγωγών του Νομού με στόχο την ανάδειξη και προώθηση των Κρητικών προϊόντων στην αχανή αγορά της Κίνας, σας παραπέμπουμε σε όσους συμμετείχαν σε αυτές και στις συνεργασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει, αξιοποιώντας τα μνημόνια συνεργασίας που έχουν συναφθεί ανάμεσα στη Νομαρχία Ηρακλείου και τις κυβερνήσεις Κινέζικων επαρχιών.

Μάλιστα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Zhang Dejiang, την ερχόμενη Τετάρτη 16 Ιουνίου θα συναντηθεί με την κ. Σχοιναράκη στο Ηράκλειο στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα μας. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την επιτυχία των συστηματικών δράσεων της Νομαρχίας Ηρακλείου, προκειμένου να δώσει ώθηση στις εξαγωγές των κρητικών προϊόντων, διανοίγοντας νέους ορίζοντες συνεργασιών για τη διακίνηση τους.

Σε ό,τι αφορά τη συμπολίτισσά μας, το γεγονός είναι ανυπόστατο και ουδέποτε συνέβη. Η απάντηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης έρχεται μέσα από τις κοινωνικές της δράσεις με τις οποίες απαντά σε κάθε θέμα. Για το ευρύτερο κοινωνικό έργο, την ευαισθησία και την καινοτομία της Νομαρχιακής Αρχής σε θέματα κοινωνικής πολιτικής για την οποία έχει μάλιστα βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Συνέλευση Περιφερειών, σας παραπέμπουμε στην ιστοσελίδα της www.nah.gr

Τέλος, όσον αφορά στο Νομαρχιακό Σύμβουλο για τον οποίο γίνεται λόγος, πρόκειται για τον εκπρόσωπο και επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηρακλείου και προκειμένου να εξακριβωθεί τι ακριβώς ειπώθηκε έχει ζητηθεί η μαγνητοφωνημένη εκπομπή από το ραδιοφωνικό σταθμό. Η Νομάρχης Ηρακλείου, κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη, επιφυλάσσεται να αξιοποιήσει κάθε νόμιμη διαδικασία προκειμένου να αποδειχτεί το ανυπόστατο των αναφορών."

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Share on Facebook